З гарбуза можна приготувати безліч різних і цікавих страв, одне з них – рагу. Овочеве рагу з гарбузом і куркою – ніжне і дуже смачне блюдо, яке порадує всіх членів сім’ї. Рагу виходить нежирним, тому його сміливо можна подавати не тільки на обід, але і на сімейну вечерю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Гарбуз – 500 гр.
- Куряче філе – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томатний сік – 1 склянка
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати овочеве рагу з гарбузом і куркою легко! Ріпчасту цибулю треба очистити і нарізати дрібними кубиками.
Куряче філе промийте, наріжте у вигляді кубиків невеликого розміру.
Очищену моркву також нарізаємо невеликими кубиками.
Гарбуз очищаємо, видаляємо серцевину, м’якоть нарізаємо у вигляді кубиків.
Картоплю необхідно очистити, промити і подрібнити, нарізує кубиками.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо куряче філе, цибулю і моркву.
Далі відправляємо в сковороду до решти інгредієнтів нарізану картоплю і гарбуз, тушкуємо все разом практично до готовності. Потім додаємо в приготоване блюдо кукурудзу і томатний сік, приправляємо сіллю, меленим перцем і прованськими травами, все перемішуємо. Спеції додадуть рагу вишуканий смак і аромат. Тушкуємо овочі під кришкою приблизно 5-7 хвилин і вимикаємо газ.
Овочеве рагу з гарбузом і куркою готове до вживання!
Приємного вам апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу з картоплею на сковороді Овочеве рагу з куркою Овочеве рагу з куркою та картоплею Овочеве рагу з курячою грудкою (філе)