Овочеве рагу з гарбузом наповнене вітамінами E, A, C, D, T, PP, F, B і корисними мікроелементами. Його можна включати в пісне та дієтичне меню. Крім того, рагу має насичений смак і красиво виглядає на тарілці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 – 6 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло соняшникова – 5 – 6 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати овочеве рагу з гарбузом? Невеликий гарбуз вимити, обсушити паперовими рушниками, розріжте її, видаліть насіння і волокна, ножем зріжте тверду шкірку. М’якоть наріжте невеликими кубиками.

Помідори помийте, зробіть на кожному надріз хрест на хрест. Опустіть помідори в окріп на 1-2 хвилини, потім остудіть їх в крижаній воді. Починаючи від надрізів акуратно зніміть шкірку з помідорів. Наріжте овочі на 4-6 рівних частин, перекладіть в чашу блендера і подрібніть їх до стану пюре.

Болгарський перець вимити, вирізати плодоніжку, очистити їх від перегородок і насіння, наріжте м’якоть тонкою соломкою.

Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю дрібно наріжте, зубчики часнику пропустіть через прес.

Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію. Спочатку викладіть подрібнені цибулю і моркву обсмажте їх до золотистого кольору. Потім додайте гарбуз і болгарський перець, тушкуйте ще 5-6 хвилин. Після цього покладіть томатну масу, часник, приправити рагу спеціями і посоліть його за смаком. Перемішайте рагу, накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати на повільному вогні 30 хвилин.

Перед тим, як подати страву до столу, дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин. за бажанням рагу можна посипати січеною зеленню або заправити сметаною, вершками або майонезом.

Приємного апетиту!

Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу ПП