Рагу з овочами і м’ясом – ситне, насичене, і дуже «зручний» страву. Рагу поєднує в собі і м’ясну складову, і готовий гарнір. Всі компоненти готуються в одному посуді – це економить і зусилля, і час. Для того, щоб рагу було ароматним, не забуваємо про часник і зелень – ці продукти створять настрій і додадуть вітамінної користі.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Свинина – 150 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатний сік – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Масло оливкове – для смаження
  • Петрушка – 2 – 3 гілки
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Кетчуп – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати овочеве рагу з капустою і м’ясом? Для рагу краще використовувати м’якоть свинини з невеликими прошарками жиру. Однаково добре підійде як грудинка, так і шматочок шийного ділянки. Таке м’ясо в результаті м’ясо буде соковитим і ніжним. Шматочок м’яса обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками.

На сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової олії і викладаємо в нього шматочки м’яса. Обсмажуємо на середньо-високій температурі до рум’яної скоринки. При обсмажуванні додаємо сіль, куркуму і чорний мелений перець.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо картоплю до м’яса, перемішуємо і знижуємо температуру плити до середньої. Обсмажуємо до невеликого рум’янцю картоплі.

Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо ножем. Часник також очищаємо від лушпиння і подрібнюємо або пропускаємо через прес. Додаємо моркву з цибулею і часником до картоплі з м’ясом. Овочеву суміш перемішуємо і накриваємо кришкою до наступного додавання компонентів. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою.

Капусту нарізаємо тонкими смужками і злегка мнемо руками, щоб пом’якшити жорсткі волокна. Додаємо її до основної суміші рагу і перемішуємо. Вливаємо в рагу томатний і змішуємо всі разом. Тушкуємо при закритій кришці протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин на низькій температурі.

Після закінчення зазначеного часу додаємо в рагу кетчуп, перемішуємо і знімаємо з плити.

Даємо готовому рагу постояти при закритій кришці десять хвилин, щоб воно злегка охололо і стало насиченішим за смаком.

Розкладаємо рагу по порційних тарілках і посипаємо подрібненою зеленню петрушки.

Рекомендується подавати рагу в гарячому вигляді, але і в охолодженому стані воно також дуже смачне.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і м'ясом Овочеве рагу з картоплею на сковороді Овочеве рагу з м'ясом Овочеве рагу з м'ясом і капустою Овочеве рагу зі свининою