Хочу поділитися черговим рецептом овочевого рагу з куркою, яке найчастіше готую з допомогою мультиварки. Люблю такий спосіб приготування, тому що за процесом приготування страви не потрібно постійно стежити, при цьому страва виходить соковитим, апетитним і ароматним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля (молодий) – 1 кг
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Морква – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу в мультиварці з куркою. Ретельно промийте куряче філе і обсушіть його, скориставшись паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте на шматочки середнього розміру.

Картоплю ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, якщо використовуєте стару картоплю. Я використовувала молода картопля, тому просто пошкрябала ножем. Очищену картоплю наріжте середніми за розміром шматочками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте середнім кубиком.

Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кружечками.

Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть овочечисткою від шкірки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Кабачки наріжте середніми за розміром кубиками. Якщо використовуєте молоді кабачки, то чистити їх необов’язково.

Капусту дрібно наріжте гострим ножем.

В чашу мультиварки налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть куряче філе і подрібнений ріпчаста цибуля готуйте на режимі «Смаження», періодично помішуючи силіконової лопаткою, поки не випарується зайва волога. Потім додайте нарізану картоплю.

Після чого викладіть нарізані кабачки, моркву і капусту.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Додайте поверх овочів, потім викладіть необхідну кількість томатної пасти, лавровий лист, посоліть за смаком. Влийте вказане в рецепті кількість питної води.

Закрийте кришку приладу, на панелі мультиварки встановіть режим «Гасіння», час приготування 50 хвилин.

Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і вимкніть прилад. Акуратно вийміть лавровий лист. Готове овочеве рагу з куркою акуратно перемішайте і подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з кабачками і куркою Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з куркою та картоплею Овочеве рагу з м'ясом і капустою Овочеве рагу з м'ясом, кабачками, картоплею, капустою Овочеве рагу ПП