Хочу поділитися черговим рецептом овочевого рагу з куркою, яке найчастіше готую з допомогою мультиварки. Люблю такий спосіб приготування, тому що за процесом приготування страви не потрібно постійно стежити, при цьому страва виходить соковитим, апетитним і ароматним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля (молодий) – 1 кг
- Куряче філе – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Морква – 2 шт.
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування овочевого рагу в мультиварці з куркою. Ретельно промийте куряче філе і обсушіть його, скориставшись паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте на шматочки середнього розміру.
Картоплю ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, якщо використовуєте стару картоплю. Я використовувала молода картопля, тому просто пошкрябала ножем. Очищену картоплю наріжте середніми за розміром шматочками.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте середнім кубиком.
Моркву ретельно вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте кружечками.
Вимийте кабачки, обсушіть і очистіть овочечисткою від шкірки. Столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Кабачки наріжте середніми за розміром кубиками. Якщо використовуєте молоді кабачки, то чистити їх необов’язково.
Капусту дрібно наріжте гострим ножем.
В чашу мультиварки налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть куряче філе і подрібнений ріпчаста цибуля готуйте на режимі «Смаження», періодично помішуючи силіконової лопаткою, поки не випарується зайва волога. Потім додайте нарізану картоплю.
Після чого викладіть нарізані кабачки, моркву і капусту.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем або пропустіть через прес. Додайте поверх овочів, потім викладіть необхідну кількість томатної пасти, лавровий лист, посоліть за смаком. Влийте вказане в рецепті кількість питної води.
Закрийте кришку приладу, на панелі мультиварки встановіть режим «Гасіння», час приготування 50 хвилин.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки і вимкніть прилад. Акуратно вийміть лавровий лист. Готове овочеве рагу з куркою акуратно перемішайте і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з кабачками і куркою Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з куркою та картоплею Овочеве рагу з м'ясом і капустою Овочеве рагу з м'ясом, кабачками, картоплею, капустою Овочеве рагу ПП