Овочеве рагу корисно для всієї родини – тушковані овочі легко засвоюються і дорослим організмом, і дитячим. При бажанні інгредієнти можна змінювати і замінювати іншими овочами, щоразу отримуючи новий варіант смаку. Гарбуз вдало поєднується з картоплею і капустою, а до цій «базі» можна додавати різні улюблені овочі і будь-яку зелень. У даному рецепті додаємо зелений горошок, моркву і петрушку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.
  • Масло олію – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу з гарбузом і капустою. Моркву очищаємо від шкірки і промиваємо. Ріпчасту цибулю звільняємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Моркву нарізаємо тонкими кружочкам, а цибулю – дрібними кубиками.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо в нього підготовлені цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі протягом десяти хвилин до м’якості моркви та легкого рум’янцю лука.

М’якоть гарбуза ріжемо невеликими кубиками. Додаємо нарізаний гарбуз в сковороду вливаємо пару столових ложок води, перемішуємо і продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще десять хвилин. Температура плити – середня.

Білокачанну капусту нарізаємо тонкими смужками і обжимаем руками, щоб злегка її пом’якшити. Додаємо капусту в сковороду до овочів, перемішуємо і тушкуємо п’ять-сім хвилин.

Картоплю очищаємо від шкірки, миємо і ріжемо невеликими кубиками, пропорційно з шматочками гарбуза. Додаємо картоплю до інших овочів/

Доливаємо орієнтовно півсклянки води, кладемо сіль за смаком і накриваємо кришкою. Тушкуємо овочеву суміш приблизно двадцять-тридцять хвилин, поки картопля не стане м’яким.

В кінці приготування кладемо в рагу зелений горошок і чорний мелений перець.

Готовому рагу даємо постояти при закритій кришці п’ять-десять хвилин, щоб воно злегка охололо і стало насиченішим за смаком. Після цього розкладаємо блюдо по порційних тарілках, посипаємо подрібненою петрушкою і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з капустою Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею на сковороді Овочеве рагу ПП