Для любителів різноманітних овочевих страв хочу запропонувати приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею в мультиварці. Блюдо виходить соковитим, корисним і ароматним. Його подають як самостійного або використовують як гарнір до м’ясних і рибних страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею в мультиварці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Баклажани ретельно вимийте, за бажанням очистіть від шкірки. Підготовлені баклажани викладіть трохи підсолену холодну воду і залиште на деякий час, щоб вийшла гіркота.

Картопля промийте під холодною водою, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте середніми за розміром кубиками.

Кабачок добре вимийте, потім обсушити і також наріжте середнім за розміром кубиком. Якщо використовуєте не занадто молодий кабачок, очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте кубиками.

Болгарський перець ретельно промийте під водою, обсушіть, а потім вийміть насіння і серцевину і наріжте кубиками.

Морква добре помийте, а потім очистіть овочечисткою від шкірки і наріжте кружечками.

Помідори сполосніть під прохолодною водою, обсушити, видаліть плодоніжку і наріжте невеликими шматочками.

Баклажани злийте через сито або друшляк. Залиште на пару хвилин, щоб зайва волога скла, а потім обсушити паперовими рушниками. Наріжте середнім кубиком.

Підготуйте мультиварку.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім наріжте півкільцями.

На дно чаші мультиварки налийте невелику кількість рослинного масла.

На панелі мультиварки встановіть програму «Смаження», час приготування – 15 хвилин. Викладіть підготовлений ріпчасту цибулю, і періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Потім викладіть картоплю і болгарський перець.

Після чого відправте в чашу мультиварки підготовлені кабачки і баклажани.

В останню чергу викладіть помідори та моркву.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

На панелі приладу виберіть програму «Гасіння» і встановіть час приготування: 35 хвилин. Закрийте кришку мультиварки і готуйте рагу до звукового сигналу.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Відкрийте кришку мультиварки, акуратно перемішайте овочеву масу, додайте подрібнений часник, а потім закрийте кришку приладу і залиште в режимі «Підігрів» приблизно на 7-10 хвилин.

Готову страву подавати порційно, за бажанням прикрасьте улюбленої свіжою зеленню, попередньо промивши її під холодною водою, а потім мінливий.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами Овочеве рагу в мультиварці Овочеве рагу з баклажанами в мультиварці Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і перцем Овочеве рагу з кабачками в мультиварці Овочеве рагу з кабачками і картоплею Овочеве рагу з кабачками, баклажанами і картоплею