Рагу можна подати як самостійне блюдо, а також використовувати як смачний і досить ситний гарнір: воно відмінно поєднується з красні м’ясом, куркою і рибою. Поєднання капусти і картоплі в рагу є безпрограшним і практично самодостатнім. А ріпчасту цибулю, болгарський перець і додаємо томатну пасту для аромату і соковитості. Ну і, звичайно, велика кількість свіжої зелені завжди доведеться до речі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 700 гр.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Морква – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Болгарський перець солодкий – 250 гр.
- Томатна паста – 30 мл
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 100 мл
- Зелень – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування овочевого рагу з капустою і картоплею? Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо бульби невеликими кубиками або часточками, за бажанням.
Білокачанну капусту миємо й знімаємо кілька верхніх листів, які зазвичай містять різні дефекти. Нарізаємо її тонким смужками. Нарізану капусту злегка обминаємо руками, щоб пом’якшити жорсткі волокна.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо ножем. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
У сковороді розігріваємо олію в такій кількості, щоб повністю покрити дно шаром в півсантиметра. Розігріваємо олію до дуже гарячого стану, температуру плити підтримуємо високою. Викладаємо в масло кубики картоплі і при постійному помішуванні обсмажуємо їх до помітного рум’янцю. Перекладаємо підсмажену картоплю з сковороди в товстостінну каструлю або казан. У сковороду після картоплі викладаємо нарізаний болгарський перець і також обсмажуємо його в протягом пари хвилин, не забуваючи увесь час помішувати, щоб уникнути пригорання. Потім викладаємо перець до картоплі. У сковороду при необхідності доливаємо ще трохи олії і закладаємо для обсмажування капусту. Готуємо її п’ять-шість хвилин до появи рум’янцю, після чого дістаємо з сковороди і кладемо в казан до інших овочів.
Додаємо в казан сирі цибулю з морквою, томатну пасту, воду в зазначеній кількості, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі разом, накриваємо кришкою і ставимо на плиту. Тушкуємо рагу протягом півгодини, поки картопля не стане повністю м’яким. Готове гаряче рагу розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу з картоплею на сковороді