Овочеве рагу з кабачками, капустою і картоплею в каструлі – апетитне і корисне блюдо, яке можна подавати як самостійне або використовувати в якості ароматного овочевого гарніру до м’ясних або рибних страв. Для овочевого рагу використовують прості і доступні інгредієнти. Особливо смачним виходить страва з молодих овочів з власного дачної ділянки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 750 мл
  • Кабачки – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Прованські трави – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування овочевого рагу з кабачками, капустою і картоплею в каструлі. Картопля ретельно вимийте, а потім очистіть за допомогою овочечистки.

Болгарський перець добре промийте під водою, обсушіть, а потім очистіть від серцевини і насіння.

Помідори також вимийте під проточною водою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною водою.

Очищену картоплю наріжте середнім за розміром кубиками, викладіть в глибоку ємність і залийте холодною водою.

Білокачанну капусту наріжте соломкою.

Моркву ретельно промийте під холодною проточною водою від залишків землі та бруду, після чого очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву наріжте на середні за розміром шматочки.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте середнім за розміром кубиком.

Кабачки або цукіні ретельно промийте, обсушіть, а потім наріжте середнім за розміром кубиком. Підготовлений болгарський перець наріжте кубиками.

Часник очистіть від лушпиння, а потім промийте в холодній воді, подрібніть ножем або пропустіть через прес.

Улюблену зелень добре промийте під холодною проточною водою, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.

Вимиті помідори залийте попередньо підготовленим окропом буквально на 15-30 секунд, перекладіть в ємність з холодною водою, після чого очистіть від шкірки, а потім наріжте кубиками.

Приготуйте соус. Томатну пасту змішайте з холодною питною водою і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

На середній вогонь поставте глибоку каструлю з товстим дном, потім налийте трохи олії.

Після того, як масло добре розігріється, викладіть нарізану подрібнену цибулю, а також морква. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Потім додайте болгарський перець, періодично помішуючи, тушкуйте овочі приблизно 5-7 хвилин.

Потім в каструлю відправте підготовлену капусту, картоплю, кабачки і помідори.

Ретельно перемішайте, після чого залийте приготовленим томатним соусом.

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте овочеве рагу приблизно 30 хвилин, періодично помішуючи. За 5 хвилин до готовності додайте чорний мелений перець, суміш сушених трав і сіль.

В останню чергу додайте подрібнений часник, а також зелень.

Добре перемішайте, накрийте кришкою і зніміть з вогню. Готове овочеве рагу з капустою, кабачками і картоплею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Кабачки в каструлі Овочеве рагу з кабачків і перцем Овочеве рагу з кабачків і помідором Овочеве рагу з кабачків, перцем і помідором Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з помідорами