Овочевий плов з грибами відрізняє особливий смак, до того ж низькокалорійне блюдо і корисне не тільки для пісних днів, але й для здорового харчування. Приправи надають плову чудовий аромат, а куркума – золотистий відтінок. Овочі для плову можна вибирати за своїм смаковим уподобанням, гриби підходять будь-які. Секрет смаколики страви укладено в обсмажування овочів перед закладкою рису.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 180 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кабачки – 0.5 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Куркума – 0.5 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати овочевий плов з грибами, рис один раз промийте і на півгодини замочіть в холодній воді. Для плову візьміть пропарений рис.

Почистіть і промийте цибулю, моркву і часник. Потім цибулину і моркву наріжте на невеликі шматочки, а часник на половинки. Нарізані овочі обсмажте на великому вогні до м’якості в розігрітому рослинному маслі.

Гриби (печериці) помийте, наріжте на тонкі скибочки, перекладіть в сковорідку і продовжуйте смажити.

Очищений кабачок наріжте на кубики, перекладіть в сковорідку і продовжуйте смажити.

Помідори наріжте часточками, перекладіть до решти інгредієнтів, перемішайте і тушкуйте протягом 5-10 хвилин.

Потім поверх овочів з грибами викладіть замочений рис і перемішайте.

Насипте до плову сіль і чорний перець за смаком, 1/2 чайної ложки куркуми і ще раз перемішайте.

Потім покладіть до плову томатний соус, налийте 200 мл води, перемішайте і тушкуйте його на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 10 хвилин.

Через 10 хвилин в плов налийте 100 мл води, насипте приправу для плову, покладіть листочки лавра, перемішайте і знову тушкуйте під прикритою кришкою протягом 6-8 хвилин. За цей час рис буде готовий.

До приготовленого плову покладіть дрібно нарізану свіжу зелень, перемішайте і залиште на 10 хвилин для настоювання.

Овочевий плов з грибами можете подавати до столу, розклавши його на порційні тарілочки.

Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки з помідорами Пісний плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов з куркумою Плов з часником Рис з кабачками