Плов з фаршем незаслужено називають ледачим, і не тому, що господиня лінується готувати, а просто на нього витрачається менше часу, ніж для класичного плову з м’ясом. Готуємо плов в мультиварці, і вашого активного часу буде потрібно всього лише 10 хвилин. Інгредієнти в рецепті розраховані на 2 порції, але можете їх збільшити в залежності від обсягу чаші вашої мультиварки і кількості їдців. Для мультиварки рис і вода беруться в пропорції 1:2.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Готувати плов з фаршем в мультиварці просто! Спочатку почистіть і промийте морквину та цибулину. Цибулю наріжте на невеликі кубики. В мультічашу налийте рослинне мало і увімкніть програму «Смаження» по замовчуванню. У чашу покладіть нашатковану цибулину.

Морквину подрібніть будь-яким способом, яким подобається, і перекладіть в чашу до цибулі.

Потім у чашу перекладіть м’ясний фарш, лопаткою розділивши його на середні шматочки. Обсмажте ці інгредієнти, періодично помішуючи, до сигналу про завершення програми.

Фарш повинен бути обсмажена тільки до напівготовності.

Поверх обсмажених інгредієнтів рівномірно укладіть добре промитий рис. Для плову з фаршем краще брати рис пропарений.

Потім насипте в чашу вказане в рецепті кількість солі, чорного перцю і приправи для плову.

Потім у чашу налийте 2 склянки гарячої води і всі інгредієнти з водою перемішайте. Закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Плов» або «Крупа» на час за замовчуванням, що залежить від моделі вашого приладу.

Після сигналу про завершення програми відкрийте кришку, плов з фаршем трохи ще раз перемішайте, зніміть пробу і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов без цибулі Плов в мультиварці Плов в мультиварці Панасонік Плов в мультиварці Редмонд