Овочевий сік без стерилізації на зиму, є смачним джерелом вітамінів в холодну пору року. Технологія приготування овочевих соків досить проста, її з легкістю можна здійснити в домашніх умовах. Можна не просто щодня насолоджуватися смаком такого корисного напою, але і включити його в меню святкового столу.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Морква – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати овочевий сік без стерилізації на зиму? На початку необхідно підготувати основні інгредієнти. Моркву очищаємо, промиваємо, крупно нарізаємо.

Болгарський перець також слід промити. Далі розріжте кожен плід на кілька частин, вирізати насіння і плодоніжку.

Ретельно вимиті помідори поріжте навпіл або на четвертинки.

З допомогою будь соковижималки відіжміть сік з овочів. Якщо в арсеналі немає соковижималки, можна скористатися звичайною м’ясорубкою з подальшим віджимом отриманої маси через марлю (можна також скористатися дрібним ситом).

Переливаємо отриманий сік у ємність для варіння, ставимо на вогонь. Після закипання додаємо в сік необхідну кількість солі і цукру, проварюємо 15 хвилин.

По готовності розподіліть сік по простерилизованным банкам, остудіть в перевернутому вигляді під теплим рушником (ковдрою). Овочевий сік без стерилізації на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Салат з помідорів, перцю і моркви