Якщо в аджику додати корінь хрону, яблука, гострий перець і часник, вийде кисло-солодка заготівля, при цьому досить гостра. Яблука додають неповторний смак аджике, а хрін посилює гостроту перцю чилі в кілька разів.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Корінь хрону – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Часник – 200 гр.
  • Перець чилі – 200 гр.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг

Процес приготування:

Овочі помити, почистити. Всі складові зважуються вже в очищеному вигляді. У солодкого перцю видалити насіннєві коробки і перегородки.

Помідори, солодкий перець, моркву і яблука (бажано кисло-солодкі) пропустити через м’ясорубку, потім кожне пюре вилити в одну загальну глибоку каструлю з товстим дном і стінками.

Перемішати і встановити каструлю на слабкий вогонь. Варити пюре 1 годину, періодично помішуючи і знімаючи пінку.

Поки вариться заготівля, потрібно почистити і помити корінь хрону і гострий перець, а також часник.

Пропустити гострий перець, часник і хрін через м’ясорубку.

після 1 години після закипання додати часник з хріном і гострий перець в каструлю до заготівлі і варити ще 10 хв, помішуючи. Далі всипати сіль, цукровий пісок, влити оцет. Довести масу до кипіння.

Банки і кришки до них попередньо простерилізувати в духовці або над чайником, кришки кип’ятити 1 хв. і просушити.

Розлити аджику в киплячому стані по підготовленим банкам і закатати або закрутити гвинтовими кришками максимально щільно. Банки перевернути догори дном, прикрити теплою тканиною і дати повністю охолонути до кімнатної температури. Бажано використовувати банки об’ємом 200-250 мл, щоб відкрита аджика взимку довго не застоювалася в холодильнику.

Приємного апетиту!

Аджика Вогник Аджика з помідорів Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з яблуками Аджика пальчики оближеш на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви