Солянка з капустою – неповторне блюдо! А заготовлене на зиму, воно збереже овочі смачними і корисними, а також урізноманітнює сімейне меню. Її можна подати як гарнір або самостійне блюдо на вечерю або обід. І ситно і поживно!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Капуста білокачанна – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати солянку з капустою на зиму легко! Всі овочі відразу промиваємо водою. Капусту досить дрібно шаткуємо, цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.

Помідори і перець нарізаємо невеликими кубиками.

Змішуємо всі інгредієнти в каструлі заливаємо рослинним маслом, додаємо цукор і сіль. Тушкуємо овочі на помірному вогні півгодини.

За 5 хв. до готовності додаємо оцет. Перемішуємо і гарячої розкладаємо солянку в стерилізовані банки. Закатуємо.

Приємного апетиту!

Салат з капусти і перцю на зиму Салат з капусти, перцю і помідорів на зиму Салат з капусти, помідорів і цибулі на зиму Салат з помідорів, капусти і моркви на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви