Панкейкі з начинкою з шоколаду, приготовані на кефірі, виходять пишними, ароматними, з тонкою скоринкою і присмаком шоколаду. Шоколад для цих цілей краще взяти без добавок, ароматизаторів та замінників.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Кефір – 130 мл
  • Борошно пшеничне – 230 – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Шоколад – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати панкейкі з начинкою легко! Шоколад розламати в мисочку.

Розтопити шоколад короткими 10-секундними імпульсами в мікрохвильовці, перелити в корнетик. Зробити на пергаменті або килимку плоскі кружечки з шоколаду, наливаючи його з корнетика. Прибрати в холодильник або морозильну камеру і дати застигнути.

Яйця розбити в миску. Збити їх до пишного стану. Додати цукровий пісок і перемішати. Влити кефір, посолити, половину борошна просіяти, всипати соду. Збити міксером.

Додати в тісто борошно, перемішати. Вийде густе тісто. Влити рослинне масло і знову збити. Тісто готове.

Розігріти сковороду на середньому вогні без масла. Викладати ложкою тісто для панкейків невеликими круглими коржами. У середину кожного панкейка класти по кружечку шоколаду.

Шоколад покрити зверху ще невеликою кількістю тесту. Перевернути і досмажити до готовності близько 40 сек.

Подавати, склавши акуратною стопкою і полив невеликою кількістю розтопленого шоколаду.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі без молока Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні