Класичні панкейкі готуються на молоці. Тісто потрібно обов’язково добре збити і наситити повітрям, тоді панкейкі будуть мати свій фірмовий «бісквітний» м’якуш. Варто подбати і про якісну сковороді з антипригарним покриттям, адже смажити їх треба без масла або з мінімальним його кількістю. Саме тоді скоринка у класичних панкейків виходить не хрусткою, а м’якою і оксамитовою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати панкейкі класичні? В об’ємну миску розбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок і сіль. Міксером на високій швидкості збиваємо всі компоненти до отримання пишної піни майже білого кольору. Важливо якісно збити яєчні основу, тоді панкейкі вийдуть з «правильною», бісквітно-м’якою серцевиною і будуть рівномірно збільшуватися в об’ємі при смаженні.

Молоко злегка підігріти в мікрохвильовій печі або в ковшике на плиті. Цівкою вливаємо молоко в яєчну піну, слідом додаємо рослинне масло. Міксером на повільних обертах змішуємо все в однорідну суміш.

Борошно просіваємо в миску з рідкою сумішшю.

Після борошна додаємо розпушувач і ванільний цукор. Міксером на середній швидкості збиваємо все разом, поки не вийде гладке тісто середньої густоти.

Готове тісто має консистенцію згущеного молока. Така консистенція зручна для того, щоб формувати панкейк: тісто наливають на сковороду у формі толстого гуртка, але не пухкого оладки або тонкого млинця.

Сковорідку з антипригарним покриттям ставимо на плиту і розігріваємо до гарячого стану. Перед смаженням першої порції панкейків злегка змащуємо гарячу сковороду рослинною олією з допомогою силіконової пензлика. Виливаємо тісто ложкою у формі кола на гарячу сковороду. Щоб отримати форму, максимально близькою до кола, тісто потрібно лити, опустивши ложку вертикально носиком вниз.

протягом пари хвилин смажимо панкейк на середній температурі, поки на поверхні не проступлять бульбашки, і не зникне глянець сирого тіста. Панкейк злегка збільшиться в об’ємі. З допомогою тонкої лопатки перевертаємо на інший бік.

Смажимо пару хвилин до рум’яної скоринки і знімаємо зі сковороди.

Готові панкейкі складемо стопкою на плоску тарілку і подаємо в теплому вигляді з сиропами, медом, свіжими фруктами. Поверх гірки панкейків також зазвичай кладуть шматочок вершкового масла.

Приємного апетиту!

Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі на молоко на сковороді Панкейкі на молоці Панкейкі на молоці з розпушувачем