Це страва має китайське коріння. М’ясо можна брати будь-який на ваш смак, воно просочиться часниковим ароматом і отримає дуже цікавий пряний смак. А тушковані часникові пагони за смаком нагадують смажені гриби.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Курка або Свинина або Яловичина – 150 гр.
- Часникові стрілки – 300 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
- Соєвий соус – 2 – 3 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чилі – 2 шт.
- Суміш перців – за смаком
- Імбир – за смаком
- Масло оливкове – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати паростки часнику з м’ясом. Зелені паростки часнику промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Наріжте їх на частини завдовжки по 4-5 сантиметрів.
М’ясо помийте, умочіть паперовими рушниками, наріжте його тонкими смужками упоперек волокон.
Розігрійте сковороду, влийте олію для смаження, викладіть м’ясо, смажте протягом 3-5 хвилин.
Потім додайте пагони і смажте їх разом 2-3 хвилини.
Окремо змішайте соєвий соус, сіль, цукор і крохмаль, додайте імбир, перець чилі і інші спеції за смаком, розмішайте.
Влийте соус на сковороду до м’яса і часнику, перемішайте. Як тільки соус почне закипати, зменшіть вогонь, тушкуйте 5-7 хвилин.
У вас вийде ароматне м’ясо пікантне і ніжні часникові пагони. Як гарнір підійде варений рис або локшина.
Приємного апетиту!
Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику з м'ясом по-китайськи Стрілки часнику зі свининою Стрілки часнику на зиму