Це страва має китайське коріння. М’ясо можна брати будь-який на ваш смак, воно просочиться часниковим ароматом і отримає дуже цікавий пряний смак. А тушковані часникові пагони за смаком нагадують смажені гриби.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Курка або Свинина або Яловичина – 150 гр.
  • Часникові стрілки – 300 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 – 3 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Суміш перців – за смаком
  • Імбир – за смаком
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати паростки часнику з м’ясом. Зелені паростки часнику промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Наріжте їх на частини завдовжки по 4-5 сантиметрів.

М’ясо помийте, умочіть паперовими рушниками, наріжте його тонкими смужками упоперек волокон.

Розігрійте сковороду, влийте олію для смаження, викладіть м’ясо, смажте протягом 3-5 хвилин.

Потім додайте пагони і смажте їх разом 2-3 хвилини.

Окремо змішайте соєвий соус, сіль, цукор і крохмаль, додайте імбир, перець чилі і інші спеції за смаком, розмішайте.

Влийте соус на сковороду до м’яса і часнику, перемішайте. Як тільки соус почне закипати, зменшіть вогонь, тушкуйте 5-7 хвилин.

У вас вийде ароматне м’ясо пікантне і ніжні часникові пагони. Як гарнір підійде варений рис або локшина.

Приємного апетиту!

Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику з м'ясом по-китайськи Стрілки часнику зі свининою Стрілки часнику на зиму