Це блюдо користується великою популярністю в китайських ресторанчиках. Багато господинь давно взяли цей рецепт собі на прикмету і готують це проста й ситна страва у себе на кухні, що ми і радимо вам зробити. Апетитна свинина з пагонами часнику складе прекрасний обід або вечерю для будь-якої сім’ї, яка любить різноманітність у їжі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Часникові стрілки – 300 гр.
  • Свинина – 150 гр.
  • Соєвий соус – 3 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати стрілки часнику з м’ясом по-китайськи легко! Добре промийте стрілки часнику і наріжте на невеликі шматочки за допомогою гострого ножа.

В окремій ємності потрібно приготувати соус. Для цього змішайте крохмаль з соєвим соусом, додайте сіль і спеції, а також питну воду.

Свинину промийте і дрібно поріжте. Розжаримо в сковороді олію для смаження – кокосова, соєва або рослинне. Відправте в сковорідку стрілки часнику, свинину і обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки.

Влийте соус в сковороду і протушкувати страву до готовності свинини, після чого сміливо подавайте стрілки часнику зі свининою до столу!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику Стрілки часнику з м'ясом Стрілки часнику з м'ясом по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи