Не дивлячись на те, що в наші дні можна знайти величезну кількість рецептів смачної випічки, все ж багато господинь віддають перевагу старим перевіреним рецептами, якими користувалися ще їхні бабусі. Представляємо вашій увазі один з таких рецептів, слідуючи яким, ви можете побалувати своїх близьких найніжнішим паскою, на зразок того, що готувала ваша бабуся.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сухі дріжджі – 50 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Сіль – 10 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Сухофрукти – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати паску моєї бабусі. В окремій глибокій мисці змішайте молоко, цукор, дріжджі і 500 грамів борошна. Все ретельно перемішайте і залиште тісто на п’ять годин у теплому місці. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі в три рази.
Далі в тісто необхідно ввести сухофрукти, а також чотири жовтки, ванілін і сіль, а також решту 500 грамів борошна. Тісто ретельно вимішуємо.
Розтоплюємо вершкове масло, виливаємо його в тісто і знову ретельно вимішуємо. Потім залишаємо тісто приблизно на годину, для того, щоб воно в два рази збільшилася в обсязі.
після вказаного часу виливаємо тісто у змащені маслом форми.
Відправляємо паски в духовку на сорок хвилин. Запікати їх будемо при температурі 220 градусів. Варто враховувати, що в духовці наші паски повинні вирости в обсязі, тому не варто наповнювати форму тестом доверху. Готові паски можна прикрасити за допомогою різних кондитерських посипок і глазурі.
Вершкові великодні паски Паски на Великдень паску без опари Повітряні великодні паски Тісто для пасок