Сьогодні представляю вашій увазі рецепт сирного паски з апельсином. Великдень – світле свято. Це радісна подія визначає бажання господині здивувати і порадувати своїх домочадців і гостей. Зробити це дуже просто, приготувавши наш паска. Цей незвичайний паска з легким цитрусовим ароматом і смаком стане родзинкою вашого святкового столу.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 60 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Ананас сушений – 5 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Глазур для прикраси
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

В глибокій ємності змішати 30 грам борошна з сухими дріжджами.

Молоко підігріти до 40 градусів, влити тепле молоко до дріжджовий суміші, акуратно перемішати.

Всипати туди чайну ложку цукру, перемішати.

опару Накрити кухонним рушником, залишити в теплому місці на 30 хвилин.

В окремій ємності сир подрібнити блендером в однорідну пастоподібну масу.

Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, додати в сир.

Туди ж відправити цукор, все ретельно перемішати.

До сирної маси вбити яйця, ретельно перетерти інгредієнти.

Вершкове масло розтопити на водяній бані, влити олію в сирну суміш, перемішати.

Підійшла опару акуратно перелити в сирну масу, перемішати. Борошно просіяти, поступово ввести її в тісто, все вимішати.

Накрити миску з тістом рушником, залишити в теплому місці до збільшення тесту в обсязі (близько години).

Паперові форми для пасок змастити рослинним маслом, присипати борошном.

форми розкласти тісто на ½ об’єму. Накрити форми рушником, дати тісту в них піднятися (близько 30 хвилин).

Виставити паски в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати півгодини, готовність перевіряти зубочисткою.

Готові сирні паски з апельсином зверху змастити глазур’ю, прикрасити за бажанням кондитерської посипкою. Щасливого світлого свята!

Апельсинові паски Великодні паски без родзинок Віденське тісто для пасок Здобні великодні паски Паски на Великдень Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень Сирні паски з сухими дріжджами