Паску на Великдень можна приготувати з бісквітного тесту на кефірі і вершковому маслі, він не передбачає додавання дріжджів. Хоча яйця в рецепті не використовуються, випічка все одно виходить дивовижно смачною і повітряної, з помірною солодкістю.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ізюм – 140 гр.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати паска без дріжджів і яєць? Родзинки замочити в окропі на 10 хв, охолодити, віджати і висипати на паперовий рушник. Коли він підсохне, обваляти в борошні.

До кефіру додати соду, перемішати і залишити постояти 5 хв., за цей час кислота кефіру погасить соду. Вершкове масло покласти в тарілку і розтопити.

У розтоплене вершкове масло, всипати цукровий пісок, перемішати. Лимон помити і обдати окропом. Зняти з нього цедру дрібної теркою і додати до масла з цукром, розмішати.

Кефір влити в вершкове масло, розмішати. Просіяти в миску борошно пшеничне, збити міксером, щоб тісто стало гладким і однорідним.

Додати в тісто родзинки і добре перемішати, щоб він розподілився по тесту. Розкласти тісто по формах для випічки, заповнюючи їх на 2/3 об’єму. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-40 хв. залежно від розміру форм.

Для глазурі змішати цукрову пудру і лимонний сік. Якщо потрібно зробити гущі, додати цукрової пудри, якщо треба рідині, влити ще соку лимона. Полити остиглі паски глазур’ю і прикрасити посипками.

Приємного апетиту!

Великодні паски без замісу тіста Великодні паски без молока Великодні паски без яєць Великодні паски в духовці паска без дріжджів з родзинками Паски з родзинками в духовці Страви на Великдень Тісто для пасок