Смачні і ароматні паски до Великодня легко готуються своїми руками. Процес приготування тіста для паски має головне значення, тому потрібно ретельно дотримуватися рекомендацій рецепту і приступати до приготування тіста в гарному настрої. Обов’язково спробуйте приготувати паску своїми руками і не пошкодуєте про це!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Закваска – 100 гр.
  • Молоко коров’яче або Вода – 350 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яєчний жовток – 10 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Родзинки або Курага – 200 – 300 гр.

Процес приготування:

Готувати паску на заквасці в хлібопічці легко! Для початку приготуйте опару для майбутнього тесту. Розчиніть в молоці цукровий пісок, додайте закваску і перемішайте. Потім додайте борошно і знову перемішайте опару до однорідності. Через 10-12 годин опара повинна піднятися і стати пишною.

З’єднайте готову опару з борошном і жовтками і дайте їй постояти деякий час. Змішуйте тісто в хлібопічці або тестомесе.

залийте Окропом ізюм, щоб він набрякли і був готовий до приготування. Після цього його потрібно буде промити, злити і обсушити.

Почніть замішувати тісто, поступово всипаючи в нього цукровий пісок.

Через деякий час почніть поступово додавати шматочки вершкового масла, м’якого та гнучкого, але не розтопленого.

В останню чергу введіть в тісто родзинки і замісіть тісто в останній раз. Весь процес забере у вас досить багато часу, але тісто точно вийде таким, як треба.

Після того, як тісто відстоїться в хлібопічці або мисці протягом шести-восьми годин, викладіть його на стіл і поділіть на частини, щоб наповнити форми для тіста.

розподіліть Тісто по формах для випічки і залиште паски на расстойку близько шести годин. За цей час дві третини тіста, покладені в форми, зростуть і покриються тонкою скоринкою.

Паски випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини, а потім вже виймайте і охолоджуйте паски, займайтеся їх прикрасою. Також можна випекти паску в хлібопічці, дотримуючись інструкції приладу.

Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на заквасці Великодні паски на молоці без дріжджів паски з родзинками Паски на Великдень Солодкі паски Тісто для пасок