Смачні і ароматні паски до Великодня легко готуються своїми руками. Процес приготування тіста для паски має головне значення, тому потрібно ретельно дотримуватися рекомендацій рецепту і приступати до приготування тіста в гарному настрої. Обов’язково спробуйте приготувати паску своїми руками і не пошкодуєте про це!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Закваска – 100 гр.
- Молоко коров’яче або Вода – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яєчний жовток – 10 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Родзинки або Курага – 200 – 300 гр.
Процес приготування:
Готувати паску на заквасці в хлібопічці легко! Для початку приготуйте опару для майбутнього тесту. Розчиніть в молоці цукровий пісок, додайте закваску і перемішайте. Потім додайте борошно і знову перемішайте опару до однорідності. Через 10-12 годин опара повинна піднятися і стати пишною.
З’єднайте готову опару з борошном і жовтками і дайте їй постояти деякий час. Змішуйте тісто в хлібопічці або тестомесе.
залийте Окропом ізюм, щоб він набрякли і був готовий до приготування. Після цього його потрібно буде промити, злити і обсушити.
Почніть замішувати тісто, поступово всипаючи в нього цукровий пісок.
Через деякий час почніть поступово додавати шматочки вершкового масла, м’якого та гнучкого, але не розтопленого.
В останню чергу введіть в тісто родзинки і замісіть тісто в останній раз. Весь процес забере у вас досить багато часу, але тісто точно вийде таким, як треба.
Після того, як тісто відстоїться в хлібопічці або мисці протягом шести-восьми годин, викладіть його на стіл і поділіть на частини, щоб наповнити форми для тіста.
розподіліть Тісто по формах для випічки і залиште паски на расстойку близько шести годин. За цей час дві третини тіста, покладені в форми, зростуть і покриються тонкою скоринкою.
Паски випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини, а потім вже виймайте і охолоджуйте паски, займайтеся їх прикрасою. Також можна випекти паску в хлібопічці, дотримуючись інструкції приладу.
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на заквасці Великодні паски на молоці без дріжджів паски з родзинками Паски на Великдень Солодкі паски Тісто для пасок