Сьогодні я пропоную приготувати вологий паска на вершках. У переддень світлого свята Великодня господині готують великодні паски. Рецептів пасок велика кількість, і кожна господиня вибирає для себе улюблений і ідеальний.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 6 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Ваніль – за смаком
  • Ізюм – 350 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.

Процес приготування:

Як приготувати вологий паска на вершках? Підготуйте необхідні продукти для смачної паски.

Вершки вилийте в ємність і злегка підігрійте на водяній бані, додайте столову ложку цукрового піску.

Потім всипте сухі дріжджі і добре перемішайте.

Просійте 200 грамів пшеничного борошна вищого сорту. Добре перемішайте.

Накрийте рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15-25 хвилин в теплому місці.

За цей час опара збільшиться в кілька разів.

Акуратно вийміть насіння з палички ванілі.

Відокремте жовтки від білків. Курячі жовтки з’єднайте з цукровим піском. Перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись міксером або віночком.

Додайте насіння ванілі і ретельно перемішайте.

Курячі білки збийте за допомогою міксера в пишну піну.

В опару акуратно введіть яєчні жовтки.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте, щоб воно стало кімнатної температури. В отриману масу додайте розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте.

Обережно введіть збиті білки.

Решту пшеничного борошна просійте і відправте в ємність до решти інгредієнтів. Ретельно вимісити тісто. Якщо будете замішувати тісто руками, то змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла. Тісто липке і буде прилипати до рук.

Замішане тісто викладіть в миску, змащену рослинним маслом і накрийте рушником. Ємність повинна бути в кілька разів більше, так як тісто добре збільшиться в розмірах. Ємність помістіть в тепле місце.

Тісто добре підніметься, на це знадобиться приблизно 30 хвилин.

Родзинки переберіть, промийте і обсушіть.

На чисту робочу поверхню столу викладіть тісто. Зверху викладіть чистий і сухий родзинки. Добре з’єднайте його з тестом, краще всього родзинки присипати борошном, так він добре втрутиться в тісто.

Накрийте тісто і дайте ще раз піднятися.

Здобне тісто підніметься приблизно через 30 хвилин і добре збільшиться в обсягах.

Підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Змастіть форми невеликою кількістю рослинного масла. Тісто акуратно укладіть у форму, заповнивши 1/3 частину форми.

Накрийте кухонним рушником і дайте тісту знову підійти. Заздалегідь увімкніть духовку розігрійте до 180 градусів.

Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 35 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою.

Готові паски остудіть на решітці. Тим часом приготуйте глазур. Я використовую традиційну білкову глазур. Остиглі паски глазур’ю і прикрасьте елементами декору за власним бажанням. І можна пробувати.

Приємного апетиту!

Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах паска з родзинками на сухих дріжджах Паски з родзинками в духовці Паски на Великдень паску класичний Повітряні великодні паски Святковий стіл на Великдень