Сирна паска готується досить швидко, особливо, якщо використовувати блендер для якісного змішування і подрібнення інгредієнтів. Єдиний момент, який потребує часу – це витримка десерту в пасочнице під пресом. Це необхідно для того, щоб сирна маса ущільнилася і стала більш стійкою, насиченою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир 9% – 500 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Сметана – 150 гр.
  • Ізюм – 100 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування сирна паска з вареним згущеним молоком і родзинками? Сир покласти в миску, викладаємо до нього варене згущене молоко, додаємо сметану і м’яке вершкове масло.

Заглибним блендером або потужним міксером змішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної, гладкої маси. Родзинки промиваємо в теплій воді, обсушуємо на рушник і висипаємо в сирну суміш, перемішуємо.

Пасочницу вистилаємо зсередини марлею, складеною в два шари. Поміщаємо в приготовану форму сирну масу.

Краї марлі піднімаємо вгору, складаємо один на одного і закриваємо, таким чином, сирну масу. Зверху ставимо легкий вантаж і прибираємо всю конструкцію в холодильник на десять-дванадцять годин. Сирна маса повинна ущільнитися. Попередньо ставимо під форму з паскою тарілку для стікання сироватки.

Після закінчення зазначеного часу з готової великодня знімаємо блюдце, краї марлі розгортаємо і акуратно перевертаємо десерт на сервірувальну тарілку. Десерт можна подавати, прикрасивши за бажанням його зверху кондитерської посипкою, тертим шоколадом, рубаними горіхами.

Приємного апетиту!

Класична сирна паска найсмачніша сирна паска Сирна паска без яєць Сирна паска з родзинками Страви на Великдень