Мабуть, з желатином великдень приготувати навіть простіше, ніж класичний варіант десерту з тривалим настоюванням під пресом. Желатин «схоплює» всю вологу десерту, утримує задану форму, так і стікання сироватки вже стає неактуальним. Крім цього, консистенція такої пасхи особлива – більш щільна, злегка желейна. Багатьом більше подобається саме такий варіант. Додатково використовуємо згущене молоко, масло, вершки і цукати – солодко-вершковий смак забезпечений.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сир – 600 гр.
  • Варена згущене молоко – 125 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 140 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вершки – 30 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Цукати – 1 жменя

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирної паски зі згущеним молоком і желатином. Відразу готуємо желатин. Висипаємо гранули в невелику ємність і заливаємо половиною склянки холодної води. Залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для набухання.

Поки желатин настоюється, займемося приготуванням сирної маси. Сир використовуємо жирний – такий продукт і ніжніше, і смак дасть більш насичений. Кладемо його в миску, додаємо м’яке вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор, вливаємо вершки. Додаємо згущене молоко. Можна використовувати як варену, так і звичайну. У першому випадку великдень буде мати карамельний присмак і теплий кремовий колір. Якщо згущене молоко звичайна, то десерт вийде білосніжним і більше вершковим на смак.

З допомогою заглибного блендера пробиваємо інгредієнти до отримання гладкої маси.

Набряклий желатин ставимо на водяну баню і нагріваємо при помішуванні. Коли вийде однорідна рідина, знімаємо з плити і вводимо її тонкою цівкою в приготовлену сирну масу, одночасно активно розмішуючи. Для впевненості, що желатин рівномірно розійшовся по всій сирної суміші, можна додатково пройтися блендером.

Слідом додаємо цукати, нарізані маленькими шматочками, і перемішуємо.

Скріплюємо частини пасочніци. Застеляємо її зсередини марлею, складеною в два шари. Заповнюємо форму приготовленої сирною масою, вирівнюємо поверхню.

Краї марлі загортаємо наверх, покриваючи сир. Встановлювати зверху вантаж не потрібно, так як сирна маса і так застигне, і стікати сироватка не буде. Прибираємо пасочницу в холодильник на вісім-десять годин для застигання.

Після закінчення зазначеного часу пасочницу дістаємо з холодильника, краї марлі розгортаємо і акуратно перевертаємо десерт на блюдо. Поверхню можна додатково прикрасити кондитерської посипкою або залишити як є. Десерт можна подавати.

Смачного!

Класична сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з вареним згущеним молоком Сирна паска з вершками Сирна паска з желатином Сирна паска зі згущеним молоком Царська сирна паска