Представляємо вашій увазі класичний і не раз випробуваний рецепт заварний сирної паски без випічки. Зазвичай сирну паску залишають відстоюватися в спеціальній формі пасочнице. Якщо її у вас немає, то не варто засмучуватися, великдень можна приготувати і в ситі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Сир – 1 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Лимонна цедра – 1 шт.
  • Волоський горіх – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати заварную сирну паску без випічки? Підготуйте сир для паски. Буде краще, якщо ви купите домашній жирний сир. Пропустіть його кілька разів через м’ясорубку або подрібніть заглибним блендером. У разі, якщо в будинку немає ніякої техніки, протріть сир через сито. У вас повинна вийти ніжна сирна маса.

Вершкове масло наріжте на шматки, щоб воно швидше размягчилось.

Родзинки ретельно промийте. Залийте теплою водою і відставте набухати на 15-20 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Просушіть.

Відокремте білки від жовтків. Ємність з білками накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник. До жовтків додайте 2 ст. л. цукру.

Збийте жовтки з цукром до моменту, поки вони стануть пишними і посвітлішають.

Дістаньте білки з холодильника і поступово додаючи до них цукор збийте до твердих піків.

Волоські горіхи дрібно наріжте. При бажанні перед цим підсушіть їх на сковороді або в духовці.

Натріть цедру з половини лимона. Для цього є спеціальна терка для цедри. Так само цедру можна зняти за допомогою овочечистки, а потім дрібно нарізати.

До сиру додайте цукор, що залишився і сметану. Перемішайте інгредієнти.

Наступними введіть в сирну масу збиті жовтки з цукром і при бажанні корицю. Знову перемішайте.

Далі введіть в сирну масу розм’якшене вершкове масло. Перемішати з допомогою міксера.

Введіть збиті білки. Акуратно перемішайте, щоб не пошкодити повітряну структуру білків.

Самими останніми додайте замочений ізюм і подрібнений волоський горіх.

Складіть пластикову пасочницу і застеліть її марлею. Якщо у вас немає пасочніци, то застелити марлею звичайне сито. Викладіть сирну масу у форму і накрийте її вільними краями марлі.

Зверху покладіть тарілку або обробну дошку, на яку поставте вантаж. Найчастіше в якості вантажу використовується банку з водою. Під формою обов’язково має бути ємність, в яку буде стікати рідина з сирної маси.

Через добу знаходження в холодильнику, витягніть сирну паску з форми. Поставте її на тарілку відповідного розміру і прикрасьте по вашому смаку. Готову сирну паску без випічки можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

найсмачніша сирна паска Сирна паска Сирна паска без випічки Сирна паска з горіхами Сирна паска з родзинками сирна паска Заварна