Паску в мультиварці Філіпс можна спекти пишний дріжджовий паска з додаванням молока, не прикладаючи зайвих зусиль. Головне не забути перевернути паска за 20 хвилин до закінчення випікання. Покрити випічку можна білкової глазур’ю, її рецепт теж вказано.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 650 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукор-пісок (в глазур) – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яєчний білок – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Ізюм – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування паски в мультиварці Філіпс. Молоко трохи нагріти, змішати з 250 г борошна, дріжджами і 1 ст. л. цукру.
Поставити опару в тепле місце на півгодини, щоб вона піднялася.
Відокремити жовтки від білків.
До жовтків всипати 150 г цукрового піску, збовтати.
Білки збити окремо з сіллю.
В опару додати жовтки, збовтані з цукром.
Вершкове масло злегка підтопити.
Додати вершкове масло і перемішувати до повного розчинення масла.
Покласти в тісто збиті білки, перемішати.
Далі всипати просіяне борошно в кількості 250 г, якщо тісто рідкувате, додати ще 100 г борошна. Дати тісту постояти ще 1 годину.
Ізюм залити окропом, віджати, додати в тісто. На дно чаші мультиварки Філіпс викласти пергамент, тісто помістити в чашу і дати постояти 10 хв. під рушником.
Поставити чашу з тестом в мультиварку, встановити програму «Підігрів» на 10 хв. Далі встановити режим випічки і пекти паску 2 години 10 хв. За 20 хв. до закінчення роботи програми паска необхідно перевернути.
Для глазурі збити білки з цукром до пишності. Поставити миску з масою на водяну баню, 5 хв. там тримати, постійно заважаючи.
Потім зняти з водяної бані і збити міксером ще раз.
Витягнути паску з мультиварки, прибрати пергамент. Встановити готовий виріб на решітку.
Полити ще гарячий паска блакиттю, за якою розсипати різноманітні посипання.
Великодні паски в мультиварці Великодні паски на вершковому маслі Віденське тісто для пасок Паски з начинкою великодні паску класичний Тісто для пасок