паску на заквасці в хлібопічці смачний і виглядає дуже апетитно! Тісто для паски по даному рецепту готується на заквасці і його дуже зручно вимішувати в чашу хлібопічки, а потім випікати в духовій шафі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для закваски: –
  • квасне Сусло – 4,5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Вода – 120 – 130 мл
  • Для паски: –
  • Закваска – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 – 700 гр.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 50 гр.
  • Сухарі панірувальні – для посипання

Процес приготування:

Готувати паску на заквасці в хлібопічці просто! Візьміть 3 ст. л. квасного осаду і змішайте з теплою водою (35-40 мл) і пшеничним борошном (50 гр.). У вас повинно вийти м’яке тісто вагою приблизно 80-85 грам. Залиште майбутню закваску на 4-6 годин. Потім підгодуйте її такою ж кількістю борошна і вода. Перемішайте, щоб знову вийшло тісто такої ж консистенції. Ще раз підгодуйте через 4-6 годин. Знову залиште «зріти». Від готової закваски відокремте 200 гр., решту закваску поставте в холодильник.

У миску розбийте яйця і трохи збийте їх виделкою. Потім додайте цукор, ванілін і цедру апельсина. Ще раз перемішайте. У глибоку ємність (зручно використовувати трилітрову банку) влийте молоко і яєчно-цукрову масу. Туди ж відправте підготовлену закваску, попередньо подрібнену на шматки. Закрийте банку кришкою і поставте в тепле місце на 8-12 годин.

Після закінчення часу перелийте вміст банки в чашу хлібопічки. Додайте 600 гр. просіяного борошна і почати вимішувати тісто, поступово додаючи олію і при необхідності підсипаючи борошно.

Ізюм промийте теплою водою і замочіть на 10-15 хвилин. Він повинен розбухнути і стати м’яким. Цукати наріжте. Вершкове масло розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі. Продовжуючи вимішувати тісто, введіть в нього розтоплене вершкове масло. Цим самим стимулюєте розвиток клейковини. Також на цьому етапі додайте 1,5 ст. л. квасного осаду, підживлення потрібна молодий заквасці.

Продовжуйте вимішувати тісто в чашу хлібопічки поки воно не стане гладким і як би перламутровим.

Якщо захопити рукою шматок тіста і потягнути, то воно не порветься, а просто сильно натягнеться, ставши практично прозорим. Такі прозорі ділянки в тесті називаються глютеновыми вікнами.

Поки хлібопічка вимішує тісто, підготуйте форми для випічки. При бажанні ви можете випікати паску в хлібопічці, але даний обсяг тесту не вийде спекти за один раз. На дно кожної з форм покладіть шматочок пергаменту, а стінки змастіть рослинним маслом і обсипте панірувальними сухарями.

Заповніть підготовлені форми, вымешенным тестом на одну третю частину від висоти, і поставте в тепле місце для вистоювання.

Тісто для пасок має зрости до краю форм. Зазвичай на це йде близько 2-3 годин.

Розігрійте духовку до 180°С і поставте в неї форми з пасками. Час випічки невеликих пасок приблизно 30-35 хвилин, великі паски будуть дбати близько 50 хвилин.

Дістаньте готові паски з духовки. Дайте їм трохи охолонути у формах. Пройдіться ножем між краєм паски і стінкою форми і перевернувши форму догори дном вийміть паски. Покладіть їх боком на рушник і, періодично повертаючи, дочекайтеся повного остигання.

Повністю остиглі паски покрийте глазур’ю і кондитерськими прикрасами на свій розсуд.

– Дуже смачні і красиві готові паски. Вони стануть справжньою прикрасою вашого святкового столу.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски на заквасці Великодні паски на молоці Вершкові великодні паски Кекси в хлібопічці паска з родзинками в хлібопічці Паски на Великдень Тісто для пасок