Неймовірно ароматний, повітряний паска, який не залишить байдужими любителів дріжджової випічки. Щоб ніжне тісто мало насичений смак, заміс робимо на вершках. Ніздрюваті структура паски просто тане в роті, залишаючи тонке післясмак апельсина. Для додаткової ароматизації рекомендуємо використовувати саме натуральну ваніль, так як вона дає неповторний аромат, якого не досягти, використовуючи ванілін.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вершки 20% – 100 мл
- Ваніль – 1 шт.
- Цукати – 50 гр.
- Цукрова пудра (для глазри) – 250 гр.
- Яєчний білок (для глазурі) – 2 шт.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування паски з апельсиновими цукатами? Для приготування опари в підходящої ємності підігріваємо молоко до теплого стану. Висипаємо в тепле молоко, дріжджі, одну столову ложку цукрового піску і один стакан борошна. Віночком розмішуємо суміш до однорідності і залишаємо в теплому місці на півгодини. За цей час опара повинна покритися піною і збільшитися в об’ємі в два рази.
В окремому посуді збиваємо яйця з цукром до отримання пишної піни. Отриману яєчно-цукрову суміш змішуємо з неї опарою і насінням ванілі.
Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті і вливаємо в суміш з опарою. Вершки злегка підігріваємо і також додаємо в основну суміш. Все перемішуємо віночком до однорідності.
Просіваємо борошно у посуд з рідкою сумішшю і замішуємо тісто. Консистенція тіста повинна бути м’якою, податливою, некруто. Вимішувати рекомендується руками протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.
В кінці вимішування підсипаємо в тісто цукати (якщо цукати великі, їх краще попередньо порізати на дрібні шматочки) і рівномірно розподіляємо їх по всій масі тіста. Укладаємо вимішане тісто в змащену маслом посуд, накриваємо чистим рушником або затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на два-три години. За цей час тісто має добре збільшитися в два-три рази.
Форми для випічки пасок змащуємо маслом. Якщо використовуються паперові одноразові або силіконові форми, то нічим змащувати їх не треба. Тісто розділяємо на потрібну кількість частин, формуємо з кожної кулю і укладаємо в підготовлені форми. Залишаємо форми з тестом на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб тісто ще трохи піднялося перед випічкою.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форми з пасками поміщаємо на решітку і встановлюємо на середній рівень. Випікаємо протягом 30-40 хвилин. Перевірити готовність можна сухої зубочисткою: протикаємо їй центр паски. Якщо зубочистка вийшла суха, виріб готовий.
Готові паски дістаємо з духовки і покласти на решітку. Даємо повністю охолонути. Для приготування глазурі два білка збиваємо міксером на високій швидкості до отримання стійких піків. Висипаємо на білки цукрову пудру і продовжуємо збивати, поки пудра не розчиниться і маса не стане щільною і блискучою. Покриваємо приготовленої глазур’ю ще теплі паски і прикрашаємо поверхню цукатами.
Приємного апетиту!
Великодні паски без родзинок Великодні паски в духовці Вершкові великодні паски Віденське тісто для пасок Паски з начинкою великодні Паски на Великдень паску класичний Тісто для пасок