Хоча багато купують паски для святкового великоднього столу в магазині, але приготовлений паска своїми руками незрівнянно краще, адже можна експериментувати зі складом і кількістю інгредієнтів. У цьому рецепті вам пропонується, як варіант, приготувати паску з маком, який додасть випічці новий смак і аромат. Щоб паска вийшла ніжним і повітряним, важливий хороший заміс тіста вручну, але, не маючи досвіду роботи з тестом, це зробити нелегко. Замішуємо тісто на сухих дріжджах і з допомогою хлібопічки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 60 мл
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Сухі дріжджі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Мак – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Рецепт пасок з маком на сухих дріжджах простий у приготуванні! Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість всіх інгредієнтів для випічки паски. Вони повинні бути домашньої температури, тобто не холодними.
Підготуйте до роботи хлібопічку. У відерце насипте потрібну кількість цукру і розбийте курячі яйця. Потім налийте підігріте молоко. Шматочок вершкового масла розтопіть будь-яким способом і перекладіть у відерце.
Борошно обов’язково просіяти на сито і потім пересипте в відерце поверх рідких інгредієнтів. В останню чергу насипте в відерце сухі дріжджі, промитий мак і щіпку солі.
Відерце поставте в хлібопічку, закрийте кришку і увімкніть програму «заміс тіста» на час за замовчуванням. Воно в основному становить 1,5 години, і за цей час хлібопічка замешает тісто і зробить перший підйом.
Замішане тісто за цей час добре підійде, вийде еластичним, і не буде прилипати до стінки відерця. Тісто перекладіть з відерця в окремий посуд, рукою обімніть і залиште в теплі ще на 1 годину для другого підйому. Прикрийте тісто серветкою, щоб зверху не підсохло.
Після закінчення цього часу тісто ще раз обімніть, розділіть на шматочки і покладіть в спеціальні для випікання пасок формочки, заповнюючи їх тільки на половину обсягу.
Потім формочки так само прикрийте серветкою і залиште ще на 1 годину в теплому і без протягу місце для вистоювання.
Потім випікайте паски в духовці, розігрітій до 200°С протягом 35 хвилин, перевіривши до кінця випічки готовність їх, дерев’яною паличкою. Паски з маком на сухих дріжджах готові. Їх остудіть, вийміть з формочок і красиво декоруйте глазур’ю, приготованої за будь-яким рецептом.
Смачною і вдалою випічки!
Великодні паски без родзинок Великодні паски в духовці Великодні паски на молоці Великодні паски на сухих дріжджах Здобні великодні паски Повітряні великодні паски Страви на Великдень Тісто для пасок