паска – це традиційна здобна великодня випічка. Сьогодні ми пропонуємо вам варіант паски для прихильників правильного харчування. У своєму складі він не містить цукру і дріжджів. На відміну від класичних пасок наш паска готується дуже швидко і не вимагає великої кількості часу для розладу тесту.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир 2% – 350 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Рисова мука біла – 100 гр.
  • Мука кукурудзяна – 80 гр.
  • Сухофрукти – 100 гр.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Шоколад темний – для прикраси
  • Сухофрукти – для прикраси
  • Цукати – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати ПП паску? Білки відділяємо від жовтків, до жовтків додаємо сир і пробиваємо все за допомогою заглибного блендера до однорідної гладкої маси.

Сухофрукти, які будемо додавати в начинку пасок, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин, щоб вони трохи розбухнули. Після цього промиваємо їх і відкидаємо на рушник, щоб вони трохи обсохнули.

В сирне тісто додаємо мед, просіваємо два види борошна, і додаємо розпушувач. Всі інгредієнти добре перемішуємо ложкою до однорідності.

Яєчні білки збиваємо за допомогою міксера до стійких піків і додаємо їх в сирне тісто.

Туди ж тісто відправляємо обсушені сухофрукти, ще раз перемішуємо тісто за допомогою міксера.

Готове тісто рівномірно розподіляємо за формами і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

В цей час займаємося приготуванням глазурі: у невеликій ємності змішуємо сухе молоко і мед, поступово додаємо воду, щоб у нас вийшла маса густої консистенції.

Готові паски дістаємо з духовки, викладаємо на решітку і залишаємо до повного охолодження. Після того, як паски повністю охололи – поливаємо їх глазур’ю і посипаємо сухофруктами, цукатами або цедрою цитрусових. Можна приступати до чаювання, приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски в духовці Паски з начинкою великодні