Паска з маком в мультиварці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Кожній господині хочеться приготувати паску незвичайно смачний і красивий, але для цього потрібен час і терпіння. Відмінно допоможе вам у цій роботі мультиварка. Вона добре пропекает дно і боки паски, залишаючи верх світлим, але це не критично, адже паска покриється зверху красивою «шапочкою» глазурі. У цьому рецепті замішуємо тісто опарним способом і додаємо до нього мак, а родзинки або цукати можна покласти по своєму смаку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 700 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сухі дріжджі – 9 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Мак – 6 ст. л.
- Ізюм – за смаком
- Коньяк – 100 гр.
- Ванільний цукор – 8 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати паску з маком в мультиварці легко! Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів, адже для хорошої випічки це важливо. Потім в посуд для замішування тіста наливаємо трохи підігрітого молока, насипаємо до нього дріжджі, 4 ст. ложки борошна і 1 ст. ложку цукру. Все добре перемішуємо вінчиком. Це буде опару для тіста. Її прикривають серветкою і залишаємо в теплі на 30 хвилин.
За цей час в іншому посуді збиваємо курячі яйця з цукром, ваніллю і дрібкою солі.
Будь-яким способом розтоплюємо вершкове масло, додаємо в яєчну суміш і перемішуємо.
В підійшла до цього часу опару перелити приготовану суміш і ще раз перемішуємо вінчиком.
Борошно просіваємо на сито, потім її порційно кладемо в рідку основу і відразу замішуємо тісто.
Замішане тісто має вийти липким і густим.
Мультічашу змащуємо невеликою кількістю масла і поміщаємо в неї замішане тісто.
Кришку мультиварки закриваємо і включаємо програму «Мультиповар» на 35°С та 1 годину 20 хвилин, або програму «Підігрів» на 30 хвилин, що залежить від моделі вашого гаджета. Тісто має добре підійти і збільшитися в об’ємі в 2 рази.
перекладаємо тісто на присипану мукою стільницю і додаємо до нього мак, за бажанням, заздалегідь замочений ізюм.
Потім тісто, присипаючи трохи борошном, руками недовго вимішуємо, щоб воно перестало прилипати до долонь, скачуємо в колобок і знову поміщаємо в мультічашу. Включаємо програму «Мультиповар» на 35°С і 35 хвилин, або «Підігрів» на 30 хвилин. Цей час потрібен для другого підйому тесту. Можна відкрити кришку і подивитися, як тісто піднялося. Воно має піднятися до половини мультичаши.
По завершенні цієї програми включаємо «Випічку» на 1 годину 40 хвилин і кришку більше не відкриваємо.
Після завершення випічки паска залишаємо в мультичаше для відпочинку на 20 хвилин, перевіривши готовність зубочисткою. Верх паски залишився після випічки світлим. Акуратно витягаємо паска з чаші, відокремивши його від стінок силіконової лопаткою.
Паска з маком в мультиварці готовий. Красиво декоруємо його будь глазур’ю та кондитерської посипкою.
Смачною і вдалою святкової випічки!
Великодні паски на сухих дріжджах Вершкові великодні паски Здобні великодні паски Паски з начинкою великодні паски з родзинками Паски на Великдень Повітряні великодні паски