Паска з маком в мультиварці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Кожній господині хочеться приготувати паску незвичайно смачний і красивий, але для цього потрібен час і терпіння. Відмінно допоможе вам у цій роботі мультиварка. Вона добре пропекает дно і боки паски, залишаючи верх світлим, але це не критично, адже паска покриється зверху красивою «шапочкою» глазурі. У цьому рецепті замішуємо тісто опарним способом і додаємо до нього мак, а родзинки або цукати можна покласти по своєму смаку.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 700 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сухі дріжджі – 9 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Мак – 6 ст. л.
  • Ізюм – за смаком
  • Коньяк – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати паску з маком в мультиварці легко! Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів, адже для хорошої випічки це важливо. Потім в посуд для замішування тіста наливаємо трохи підігрітого молока, насипаємо до нього дріжджі, 4 ст. ложки борошна і 1 ст. ложку цукру. Все добре перемішуємо вінчиком. Це буде опару для тіста. Її прикривають серветкою і залишаємо в теплі на 30 хвилин.

За цей час в іншому посуді збиваємо курячі яйця з цукром, ваніллю і дрібкою солі.

Будь-яким способом розтоплюємо вершкове масло, додаємо в яєчну суміш і перемішуємо.

В підійшла до цього часу опару перелити приготовану суміш і ще раз перемішуємо вінчиком.

Борошно просіваємо на сито, потім її порційно кладемо в рідку основу і відразу замішуємо тісто.

Замішане тісто має вийти липким і густим.

Мультічашу змащуємо невеликою кількістю масла і поміщаємо в неї замішане тісто.

Кришку мультиварки закриваємо і включаємо програму «Мультиповар» на 35°С та 1 годину 20 хвилин, або програму «Підігрів» на 30 хвилин, що залежить від моделі вашого гаджета. Тісто має добре підійти і збільшитися в об’ємі в 2 рази.

перекладаємо тісто на присипану мукою стільницю і додаємо до нього мак, за бажанням, заздалегідь замочений ізюм.

Потім тісто, присипаючи трохи борошном, руками недовго вимішуємо, щоб воно перестало прилипати до долонь, скачуємо в колобок і знову поміщаємо в мультічашу. Включаємо програму «Мультиповар» на 35°С і 35 хвилин, або «Підігрів» на 30 хвилин. Цей час потрібен для другого підйому тесту. Можна відкрити кришку і подивитися, як тісто піднялося. Воно має піднятися до половини мультичаши.

По завершенні цієї програми включаємо «Випічку» на 1 годину 40 хвилин і кришку більше не відкриваємо.

Після завершення випічки паска залишаємо в мультичаше для відпочинку на 20 хвилин, перевіривши готовність зубочисткою. Верх паски залишився після випічки світлим. Акуратно витягаємо паска з чаші, відокремивши його від стінок силіконової лопаткою.

Паска з маком в мультиварці готовий. Красиво декоруємо його будь глазур’ю та кондитерської посипкою.

Смачною і вдалою святкової випічки!

Великодні паски на сухих дріжджах Вершкові великодні паски Здобні великодні паски Паски з начинкою великодні паски з родзинками Паски на Великдень Повітряні великодні паски