Пряний паска з пікантним присмаком – оригінальний, оновлений варіант, як альтернатива традиційної випічки. У складі присутні такі добавки, як цукати, родзинки і мигдаль, смак виходить дуже насиченим і незвичайним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 1 кг
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Свіжі дріжджі – 30 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яєчний жовток – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Цукати – 100 гр.
- Мигдаль – 100 гр.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Шафран – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати паску з шафраном і кардамоном? Живі дріжджі кладемо в піалу і розвести теплим молоком, додаючи одну столову ложку цукру.
Півкілограма борошна висипаємо в миску і змішуємо з молочною сумішшю, залишаємо «відпочивати» мінімум на 3-4 години.
За цей час дріжджі активувалися, і тепер сміливо додаємо борошно, додаємо 2 яйця і 4 жовтки.
Далі додаємо трохи розтоплене вершкове масло, шафран і кардамон, цукор і ретельно вимішуємо руками не менше 20 хвилин.
Рубаний мигдаль, цукати і родзинки злегка обвалюємо в борошні і додаємо до тіста, перемішуємо, накриваємо чистою тканиною і залишаємо підніматися в теплому непровітрюваному приміщенні. Визначити готовність просто – тісто має збільшитися вдвічі.
Форми обмазуємо рослинним маслом і викладаємо тісто, але заповнюємо приблизно на 30%, так як наші паски збільшаться в кілька разів. Залишаємо на 40 хвилин для вистоювання.
Коли «паски» підійшли, зверху змащуємо збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 40-60 хвилин, в залежності від потужності духової шафи.
Виймаємо з «печі», остуджуємо і прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!
Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на молоці Великодні паски на яєчних жовтках Здобні великодні паски паски з горіхами паски з шафраном Паски на Великдень