Я паски завжди печу сама по самому простому для мене рецептом. І хочу поділитися з вами смачним рецептом сирного паски на соді. Звичайно, багато хто не хоче морочитися з тестом і тому не печуть паски до свята Пасхи, а купують в магазині. Але спробуйте приготувати паску за цим рецептом і Ви перестанете їх купувати.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 8 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 к.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 6 ст.
  • Сир – 900 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сода харчова – 1.5 ч. л.
  • Лимон 0.25 шт.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Родзинки – 1 склянка
  • Цукати – 1 склянка
  • Масло рослинне – для змазування
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кондитерська посипання – за бажанням

Процес приготування:

Готувати сирна паска на соді легко! У глибоку миску викладіть жирний домашній сир, додайте необхідну кількість цукрового піску і ретельно перемішайте заглибним блендером. Повинна вийти однорідна сирна маса.

Молоко злегка підігрійте на невеликому вогні до теплого стану. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. З’єднайте рідкі інгредієнти в ємності і ретельно перемішайте.

Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Підготуйте цукати.

Курячі яйця розбийте в глибоку ємність і з допомогою міксера на середній швидкості збийте до стану пишної маси.

Лимон ретельно вимийте, розріжте чверть плода і видавити лимонний сік в невелику ємність. Додайте півтори чайної ложки харчової соди. Перемішайте.

В сирну масу влийте збиті курячі яйця, розтоплене вершкове масло з молоком, ванілін на кінчику ножа, харчову соду, погашену лимонним соком. Все добре перемішайте заглибним блендером. У кілька прийомів просіяти пшеничне борошно через сито до рідких інгредієнтів, добре перемішуючи ложкою. Додайте родзинки і цукати і вмішайте в тісто руками.

Форми для випічки ретельно змастіть невеликою кількістю вершкового або рослинного масла. Підійдуть форми для кексів або спеціальні паперові, а також роз’ємні форми для пасок.

Тісто розділіть і заповніть форми для випічки на 2/3 висоти. Залиште паски при кімнатній температурі на 20 хвилин, прикривши чистим і сухим кухонним рушником. Тим часом увімкніть духовку для розігріву. Встановіть температуру 180 градусів.

Відпочилі заготовки з сирного тіста покладіть на деко і поставте в добре розігріту духовку. Випікайте приблизно 40-45 хвилин. Може знадобиться і менше часу, дивіться по своїй духовці.

Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з духовки. Дайте трохи охолонути у формі.

Потім обережно вийміть з форми і повністю остудіть на обробній дошці або решітці, перевернувши на бік.

Приготуйте білкову глазур. Збийте цукрову пудру з лимонним соком і курячим білком приблизно 5 хвилин на середній швидкості міксера.

Повинна вийти однорідна гладка біла маса.

Отриманої глазур’ю промажте верхівки пасок.

Після повного застигання глазурі можна куштувати смачні сирні паски.

Якщо хочете, прикрасьте глазур зверху кондитерської посипкою і дайте повністю застигнути. Я прикрашаю паски двома способами. Одні тільки покриваю білкової глазур’ю, а інші – декорую різними кондитерськими прикрасами.

Приємного апетиту!

Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі паска з родзинками класичний Паски з родзинками в духовці паски з цукатами Святковий стіл на Великдень Тісто для пасок