Паска на вершках і сметані виходить пишним, здобних і дуже м’яким. М’якуш у вироби дуже пористий, майже невагомий. На додаток до рецептом паски дана розкладка для глазурі на білках.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Сухі дріжджі – 1 пакет
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вершки 33% – 100 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 пакет
  • Родзинки або Цукати або Цедра апельсина або Куркума – за смаком
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Кондитерська посипання – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати паску на вершках і сметані, необхідно з’єднати дріжджі, тепле молоко, цукровий пісок і розмішати до розчинення.

Залишити все це в каструлі або мисці на 20 хв. під рушником в теплому місці без протягів.

Окремо з’єднати яйця і цукор, збити до збільшення маси в об’ємі.

Влити опару, додати просіяне борошно, збити.

Змішати теплу сметану і жирні вершки, влити все в тісто

Всипати сіль, ванілін, збити міксером.

Прибрати в тепло ще на 1 годину.

Тісто добре підніметься.

Всипати цукати, родзинки, цедру 1 апельсина, щіпку куркуми.

Руки змастити рослинним маслом і розкласти тісто по паперовим формам.

Паперові форми можна зробити самостійно з харчового пергаменту, а можна купити вже готові.

Випікати паски в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хв. Якщо паски почнуть підгоряти зверху, накрити фольгою.

Для глазурі відокремити білки, почати їх збивати з дрібкою солі і поступово всипати весь цукор. Збивати недовго, щоб не встигли з’явитися піки. Полити паски глазур’ю.

Поки глазур не застигла, прикрасити вироби кольоровими намистинами і посипками.

Приємного апетиту!

Ванільні великодні паски Великодні паски без вершкового масла Великодні паски на сметані Паски на Великдень паску класичний паску як у бабусі Тісто для пасок