Пропоную приготувати смачний і ніжний паску на кефірі без дріжджів. Текстура м’якушки виходить повітряної і легкою. Для начинки здобної випічки я використовувала курагу і родзинки. Але ви можете замінити своїми улюблені сухофрукти або використовувати цукати.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Кефір – 2 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Курага – за смаком
- Ізюм – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Кондитерська посипання – за смаком
Процес приготування:
Готувати паску на кефірі без дріжджів легко! Підготуйте сухі інгредієнти для паски. З’єднайте в глибокій ємності.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. З’єднайте рідкі інгредієнти в іншій ємності і ретельно перемішайте.
Курагу переберіть, промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Всипте в миску з сухими інгредієнтами разом з нарізаною курагою і ретельно перемішайте. Потім додайте рідкі інгредієнти і перемішайте до однорідної консистенції.
Паперові форми змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Тісто розділіть і заповніть паперові форми на половину висоти. У чашу мультиварки помістіть форми з тістом. Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Випічка», час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу залиште паски при закритій кришці на 20 хвилин.
Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з мультиварки. Остудіть, перевернувши на бік. Приготуйте білкову глазур. Збийте цукрову пудру з курячим білком приблизно 5 хвилин на середній швидкості міксера. Отриманою масою промажте верх пасок і прикрасьте кондитерської посипкою, дайте застигнути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Великодні паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски без заморочок Великодні паски на вершковому маслі Здобне тісто для пасок Паски з начинкою великодні паски з родзинками