Пропоную приготувати смачний і ніжний паску на кефірі без дріжджів. Текстура м’якушки виходить повітряної і легкою. Для начинки здобної випічки я використовувала курагу і родзинки. Але ви можете замінити своїми улюблені сухофрукти або використовувати цукати.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Курага – за смаком
  • Ізюм – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Кондитерська посипання – за смаком

Процес приготування:

Готувати паску на кефірі без дріжджів легко! Підготуйте сухі інгредієнти для паски. З’єднайте в глибокій ємності.

Вершкове масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. З’єднайте рідкі інгредієнти в іншій ємності і ретельно перемішайте.

Курагу переберіть, промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Родзинки переберіть, промийте і обсушіть. Всипте в миску з сухими інгредієнтами разом з нарізаною курагою і ретельно перемішайте. Потім додайте рідкі інгредієнти і перемішайте до однорідної консистенції.

Паперові форми змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Тісто розділіть і заповніть паперові форми на половину висоти. У чашу мультиварки помістіть форми з тістом. Закрийте кришку приладу і увімкніть програму «Випічка», час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу залиште паски при закритій кришці на 20 хвилин.

Готовність паски перевірте дерев’яної шпажкою і акуратно вийміть з мультиварки. Остудіть, перевернувши на бік. Приготуйте білкову глазур. Збийте цукрову пудру з курячим білком приблизно 5 хвилин на середній швидкості міксера. Отриманою масою промажте верх пасок і прикрасьте кондитерської посипкою, дайте застигнути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски без заморочок Великодні паски на вершковому маслі Здобне тісто для пасок Паски з начинкою великодні паски з родзинками