Мультиварка буде чудовим помічником у приготуванні випічки, якщо у вас немає хлібопічки. В ній практично неможливо пересушити паски, але часу такий спосіб займе практично стільки ж, скільки і випічка в духовці.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сухі дріжджі – 35 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукати – 25 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для глазурі: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кондитерська посипання – для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати паску з олександрійського тесту в мультиварці. Для приготування опари змішайте в мисці яйця і цукор до повного його розчинення і появи легкої піни.

Вершкове масло необхідно дістати з холодильника за годину до початку готування. Наріжте його невеликими шматочками і вмішайте в яєчно-цукрову суміш. Якщо немає можливості дістати його заздалегідь, розтопити в мікрохвильовій печі.

Молоко підігрійте, покришіть в нього пресовані дріжджі і додайте чайну ложку цукру. Розмішайте все до повного розчинення сухих інгредієнтів, залиште на пару хвилин до утворення пінної шапочки і влийте до основі для опари.

Отриману масу укрийте рушником або харчовою плівкою і залиште на 8-10 годин. За цей час опара буде кілька разів підніматися і опускатися, а масло відшарується зверху і утворює щільну кірочку з тріщинами.

До отриманої опарі просійте борошно, додайте сіль і ванільний цукор. Вимісіть все до отримання однорідного, м’якого тіста, злегка липнущего до рук.

Родзинки і цукати заздалегідь промийте і обсушіть, додайте столову ложку борошна і перемішайте, щоб сухофрукти повністю нею покрилися. Додайте в тісто і вимішайте так, щоб вони рівномірно розподілилися. Отримане тісто прикрийте рушником і приберіть на 1 годину в тепле місце, щоб воно піднялося.

після вказаного часу обімніть тісто і покладіть в чашу мультиварки. Щільно закрийте кришку, встановіть на панелі управління режим «Підігрів» і через 5 хвилин вимкніть. Не відкриваючи кришки, залиште тісто постояти ще 40-50 хвилин.

Потім увімкніть режим «Піч» з таймером на 65 хвилин. Якщо у вашої мультиварки є можливість виставлення температури, то на перші 45 хвилин встановіть її на 150 С, потім опустіть до 120 С. Готову паску обережно вийміть з відерця і остудіть до кімнатної температури.

Для приготування глазурі відокремте білок і змішайте з цукровою пудрою. Додайте трохи лимонного соку і перемішайте до однорідності.

Покрийте сумішшю шапочку паски і прикрасьте на свій розсуд.

Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски в мультиварці Вершкові великодні паски Паски з начинкою великодні паски з родзинками паски з цукатами Паски на Великдень паску в мультиварці Редмонд