Чого тільки не готують в мультиварці-скороварці, щоб заощадити час і зусилля: каші, супи, тушкують рибу. Також вона добре впорається з випічкою дріжджового паски на молоці і вершковому маслі до світлого свята Великодня.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Яйце – 6 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Сухі дріжджі – 21 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Ванілін – 1 пакет
- Ізюм – 170 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати паску в мультиварці-скороварці, молоко підігріти, щоб було теплим, але не гарячим. Розвести в ньому сухі дріжджі, просіяти половину борошна, добре розмішати і поставити підніматися, накривши тонким рушником, в тепле місце без протягів. Тісто за годину має зрости приблизно в 2 рази.
Жовтки розтерти з ваніліном і цукром, влити в тісто. Туди ж відправити розм’якшене вершкове масло і сіль. Добре все перемішати. Білки збити, з’єднати з тестом, додати решту борошна і заважати, поки тісто не стане еластичним. Воно буде легко відставати від стінок ємності.
Залишити тісто підійти ще на 1 годину, воно знову виросте в 2 рази.
За цей час родзинки промити в окропі і обсушити серветкою. Покласти його в тісто і знову перемішати.
Ємність скороварки змастити маслом, посипати борошном і викласти тісто на 1/3 висоти. Почекати, поки тісто підніметься, і включити програму «Випічка», встановити час 65 хв. Готову паску вийняти з форми мультиварки-скороварки, дати охолонути і полити будь-глазур’ю або залишити голим.
Приємного апетиту!
Великодні паски на вершковому маслі Великодні паски на сухих дріжджах Віденське тісто для пасок Здобне тісто для пасок Здобні великодні паски Паски на Великдень Повітряні великодні паски Смачні великодні паски