Ароматна випічка з оригінальною начинкою швидше за все розлітається зі столу. Приготуйте паска з цукатами і горіхами. Ваше ласощі надовго запам’ятається домашнім і гостям!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко коров’яче – 1.5 склянки
  • Сухі дріжджі – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Цукати – 100 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати паска з цукатами і горіхами на Великдень, свіжі дріжджі заливаємо половиною склянки теплого молока (ще один стакан залишаємо для тіста). Додаємо трохи цукру (1 ч. л.) і половину просіяного борошна. Замішуємо і даємо настоятися.

Білки акуратно відокремлюємо від жовтків. Збиваємо окремо. Білки – до стійких піків. Жовтки з цукром до легкої піни.

З’єднуємо всі склади в один. Висипаємо борошно, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто і залишаємо його підходити приблизно на годину.

Коли тісто підійде, замішуємо в нього цукати і роздроблені горіхи за смаком. Робимо це до тих пір, поки добавки не розподілятися рівномірно.

Викладаємо за формами і випікаємо близько години при температурі 180 градусів.

Прикрашаємо паски на ваш розсуд, залишаємо повністю охолонути і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Великодні паски Великодні паски в духовці Великодні паски на вершковому маслі Здобне тісто для пасок Здобні великодні паски Паски на Великдень Солодкі паски