Любителям італійської кухні від усієї душі рекомендую скористатися надзвичайно вдалим рецептом і приготувати пасту Карбонара з шинкою без вершків. Процес приготування такої страви займе мінімальну кількість часу. Пасту без винятку оцінять як дорослі, так і діти.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Шинка – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Масло оливкове – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти карбонара з шинкою без вершків. В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті.

Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Шинку очистити від оболонки, і наріжте дрібним кубиком. Шинку можна використовувати будь-яку за вашим бажанням.

Куряче яйце розбийте в глибоку ємність.

Твердий сир натріть на крупній тертці.

Натертий сир викладіть в миску зі збитим курячим яйцем. Перемішайте до стану однорідної консистенції.

Сковороду розігрійте на вогні, змастіть оливковою олією, викладіть підготовлену шинку.

Постійно помішуючи, обсмажте до рівномірного золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.

Спагетті перекладіть на сковороду.

Влийте сирно-яєчну масу. Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.

На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою без вершків і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з шинкою Паста карбонара класична