Не так давно відкрила для себе цікавий і надзвичайно смачний рецепт пасти Карбонара з шинкою, вершками і грибами. Блюдо виходить ситним, соковитим і ніжним. Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вершки 20% – 200 мл
- Шинка – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Печериці свіжі – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати пасту карбонара з шинкою, вершками і грибами просто! У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті.
Варіть до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Печериці очистити від шкірки, а потім наріжте тонкими скибочками.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, викладіть невелика кількість вершкового масла, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і трохи обсмажте.
Потім додайте нарізані печериці. Перемішайте і готуйте на мінімальному вогні до повного випаровування виділився соку.
Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою.
На сковороду викладіть підготовлену шинку. Обсмажте до апетитного золотистого кольору.
Влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності.
Доведіть соус до загустіння і розбийте куряче яйце.
Гарненько перемішайте.
загустілий соус викладіть відварені спагетті і добре перемішайте.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте зверху пасти.
Петрушку промийте, обсушити і дрібно наріжте, додайте в сковороду. Перемішайте і трохи прогрійте.
На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою, вершками і грибами і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична