Не так давно відкрила для себе цікавий і надзвичайно смачний рецепт пасти Карбонара з шинкою, вершками і грибами. Блюдо виходить ситним, соковитим і ніжним. Відмінний варіант для сімейного обіду або вечері.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вершки 20% – 200 мл
  • Шинка – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Печериці свіжі – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати пасту карбонара з шинкою, вершками і грибами просто! У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті.

Варіть до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, процідіть через друшляк.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно нарубаєте гострим ножем.

Печериці очистити від шкірки, а потім наріжте тонкими скибочками.

Глибоку сковороду розігрійте на вогні, викладіть невелика кількість вершкового масла, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і трохи обсмажте.

Потім додайте нарізані печериці. Перемішайте і готуйте на мінімальному вогні до повного випаровування виділився соку.

Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою.

На сковороду викладіть підготовлену шинку. Обсмажте до апетитного золотистого кольору.

Влийте необхідну кількість вершків. Вершки можна використовувати будь-якої жирності.

Доведіть соус до загустіння і розбийте куряче яйце.

Гарненько перемішайте.

загустілий соус викладіть відварені спагетті і добре перемішайте.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте зверху пасти.

Петрушку промийте, обсушити і дрібно наріжте, додайте в сковороду. Перемішайте і трохи прогрійте.

На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою, вершками і грибами і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара з шинкою, вершками та сиром Паста карбонара класична