З великим бажанням хочу поділитися феноменальним рецептом пасти Карбонара з шинкою і сметаною. Основна страва я часто готую своїм домашнім, як до святкового столу, так і на кожен день. Паста виходить неймовірно смачною, соковитою і ніжною.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Сметана – 100 мл
- Шинка – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Спагетті – 150 гр.
- Бекон – 50 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 25 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати пасту карбонара з шинкою і сметаною, підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ароматної пасти Карбонара з шинкою у вершковому соусі. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Петрушку сполосніть і обсушіть.
В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.
Шинку очистити від оболонки, і наріжте соломкою. Бекон наріжте тонкими скибочками.
Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем. Викладіть в невелику ємність і залийте оливковою олією. Обсохшую петрушку дрібно нарубаєте.
Глибоку сковороду розігрійте на вогні, викладіть подрібнений часник, замаринований в оливковій олії, і нарізану шинку, трохи обсмажте.
Потім додайте подрібнену петрушку і бекон.
Постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть за смаком.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту. У сковороду з обсмаженими інгредієнтами додати відварені спагетті, додайте сметану і подрібнений сир.
Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.
На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою і сметаною. Подавайте вершкову пасту до столу.
Приємного апетиту!
Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом