З великим бажанням хочу поділитися феноменальним рецептом пасти Карбонара з шинкою і сметаною. Основна страва я часто готую своїм домашнім, як до святкового столу, так і на кожен день. Паста виходить неймовірно смачною, соковитою і ніжною.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Сметана – 100 мл
  • Шинка – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 150 гр.
  • Бекон – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 25 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 30 гр.
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати пасту карбонара з шинкою і сметаною, підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ароматної пасти Карбонара з шинкою у вершковому соусі. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Петрушку сполосніть і обсушіть.

В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Шинку очистити від оболонки, і наріжте соломкою. Бекон наріжте тонкими скибочками.

Очищений часник дрібно нарубіть гострим ножем. Викладіть в невелику ємність і залийте оливковою олією. Обсохшую петрушку дрібно нарубаєте.

Глибоку сковороду розігрійте на вогні, викладіть подрібнений часник, замаринований в оливковій олії, і нарізану шинку, трохи обсмажте.

Потім додайте подрібнену петрушку і бекон.

Постійно помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть за смаком.

Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Замість «Пармезану» можна використовувати будь-сир твердого сорту. У сковороду з обсмаженими інгредієнтами додати відварені спагетті, додайте сметану і подрібнений сир.

Постійно помішуючи, прогрійте кілька хвилин до загустіння соусу.

На порційні тарілки викладіть приготовлену пасту Карбонара з шинкою і сметаною. Подавайте вершкову пасту до столу.

Приємного апетиту!

Паста карбонара Паста карбонара без вершків Паста карбонара з беконом