Цінителям простих у приготуванні основних страв настійно рекомендую приготувати пасту карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі. Блюдо виходить яскравим смаком і соковитим. Скористайтеся рецептом, і ваші домашні залишаться під приємним враженням. Чудове блюдо можна подати на святковий стіл або приготувати в будь-який день.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вершки – 150 мл
- Куряче філе – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Макарони – 200 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Масло оливкове – для смаження
- Масло вершкове – 20 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сир плавлений – 100 гр.
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте гострим ножем.
Куряче філе промийте, промокніть паперовими рушниками, а потім наріжте шматочками середнього розміру.
Печериці добре очистіть від шкірки, а потім наріжте середніми за розміром шматочками.
У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк, викладіть в каструлю і додайте трохи вершкового масла.
розігрійте Сковороду на невеликому вогні, налийте трохи оливкової олії, викладіть підготовлене куряче філе, періодично помішуючи, обсмажте до рівномірної золотистої скоринки. Додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх за смаком.
Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю.
Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин до розм’якшення.
Потім викладіть підготовлені шампіньйони.
Обсмажте до повного випаровування утворився соку
Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Доведіть до кипіння.
Додайте необхідну кількість плавленого сиру.
Перемішайте і доведіть до загустіння. Макаронні вироби викладіть в приготований вершковий соус, добре перемішайте, прогрійте буквально хвилину і зніміть з вогню.
Петрушку сполосніть, струсіть зайву вологу і наріжте гострим ножем. Пасту Карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі розкладіть по порційних тарілках, присипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл.
Насолоджуйтеся апетитною вершковою пастою!
Паста карбонара Паста карбонара з грибами Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара у вершковому соусі