Цінителям простих у приготуванні основних страв настійно рекомендую приготувати пасту карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі. Блюдо виходить яскравим смаком і соковитим. Скористайтеся рецептом, і ваші домашні залишаться під приємним враженням. Чудове блюдо можна подати на святковий стіл або приготувати в будь-який день.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Вершки – 150 мл
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Макарони – 200 гр.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло оливкове – для смаження
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування пасти карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і дрібно наріжте гострим ножем.

Куряче філе промийте, промокніть паперовими рушниками, а потім наріжте шматочками середнього розміру.

Печериці добре очистіть від шкірки, а потім наріжте середніми за розміром шматочками.

У каструлю налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, посоліть, викладіть необхідну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк, викладіть в каструлю і додайте трохи вершкового масла.

розігрійте Сковороду на невеликому вогні, налийте трохи оливкової олії, викладіть підготовлене куряче філе, періодично помішуючи, обсмажте до рівномірної золотистої скоринки. Додайте сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх за смаком.

Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю.

Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин до розм’якшення.

Потім викладіть підготовлені шампіньйони.

Обсмажте до повного випаровування утворився соку

Влийте необхідну кількість вершків будь-якої жирності. Доведіть до кипіння.

Додайте необхідну кількість плавленого сиру.

Перемішайте і доведіть до загустіння. Макаронні вироби викладіть в приготований вершковий соус, добре перемішайте, прогрійте буквально хвилину і зніміть з вогню.

Петрушку сполосніть, струсіть зайву вологу і наріжте гострим ножем. Пасту Карбонара з куркою і грибами у вершковому соусі розкладіть по порційних тарілках, присипте подрібненою петрушкою і подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся апетитною вершковою пастою!

Паста карбонара Паста карбонара з грибами Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара у вершковому соусі