В приготуванні пасти з спагетті зазвичай використовуються печериці, проте білі гриби нітрохи не поступаються їм по смаку й аромату. Необов’язково купувати для страви пармезан, також можна обійтися й звичайним твердим сиром.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби заморожені – 150 гр.
- Спагетті – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Вершки 33% – 100 мл
- Сир Пармезан – 30 гр.
- Масло оливкове – для смаження
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти з білими грибами. Білі гриби розморозити при кімнатній температурі. Половину відкласти окремо – вони будуть використовуватися при подачі. Цю половину потрібно обсмажити на оливковій олії в сковороді до рум’яної скоринки, всипати сіль і мелений чорний перець. Зварити спагетті, попередньо підсолюємо воду. Пропорція – на 100 гр. спагеті 1 л. води і 10 гр. солі. Варити спагетті на пасту на 1 хв. менше, ніж написано на пачці.
Почистити і дрібно нарізати цибулю, обсмажити в сковороді на невеликій кількості оливкової олії, поки не стане прозорим. Додати другу половину білих грибів, обсмажити ще пару хвилин. Всипати дрібку солі і перемішати.
Влити половину жирних вершків і дати їм трохи википіти. Далі влити другу половину, покласти відварені спагетті і тушкувати ще 2 хв. Перед подачею до столу посипати натертим пармезаном, додати нарізані листочки м’яти і присипати свіжомеленим чорним перцем.
Подавати відразу ж.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти