Для любителів італійської кухні і різних макаронних виробів настійно рекомендую приготувати ароматний і дуже смачне блюдо – пасту з лисичками і беконом. Таке чудове блюдо можна подати на будь яке свято. Воно виглядає чудово, а які від нього виходять аромати…
Інгредієнти: на 4 порції.
- Бекон – 130 гр.
- Бекон варено-копчений – 50 гр.
- Масло оливкова – 30 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Лисички свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сир вершковий – 100 гр.
- Фетучіні – 250 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування пасти з лисичками і беконом. Візьміть необхідну кількість бекону для смаження.
Підготовлений бекон наріжте невеликими шматочками. Для того, щоб страва була з невеликими нотками копченостей, візьміть варено-копчений бекон і також наріжте його.
Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість оливкової олії і додайте трохи вершкового масла.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком. Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть нарізаний бекон.
Готуйте, періодично помішуючи, поки бекон не змінить свій колір.
Ретельно переберіть лисички і добре вимийте їх в холодній воді кілька разів. Великі лисички наріжте на кілька частин. Промиті гриби залиште на деякий час в ситі або друшляку, щоб зайва рідина скла. Потім підготовлені лисички подрібніть, покладіть до бекону і обсмажте, періодично помішуючи. Готуйте до тих пір, поки весь грибний сік не випарується.
Візьміть необхідну кількість вершкового сиру.
Додайте його в сковороду і ретельно перемішайте.
Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, а потім знову добре перемішайте.
Сир «Пармезан» натріть на дрібній тертці. Приблизно половину викладіть в сковороду, і добре перемішайте, соус готуйте на повільному вогні ще 5-7 хвилин.
Тим часом в глибоку каструлю налийте велику кількість холодної води і посоліть. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, покладіть фетучіні, зменшіть вогонь і варіть відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці.
Готові макаронні вироби злийте через сито або друшляк і залиште на пару хвилин, щоб зайва рідина скла.
Фетучіні розкладіть по красивим тарілках. Зверху рівномірно розподіліть лисички з беконом, присипте залишилися натертим «Пармезаном» і подавайте ароматну пасту на стіл.
Приємного насолоди!
Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти