Паста з лисичками – це відмінний варіант італійського обіду або вечері. Лисички в своєму складі містять білок, тому чудово замінять м’ясо. Вершкове масло і сметана додадуть страві приємний вершковий смак, а цибулю і часник додадуть невелику пікантність. Петрушка додасть приємні пряні нотки, а сир додасть пасті необхідну консистенцію. В результаті у нас вийде дуже смачне і ситне блюдо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Макарони – 250 головок
- Лисички свіжі – 300 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок
- Часник – 1 зуб.
- Сметана 20% – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати пасту з лисичками? У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, трохи солимо і викладаємо макарони. Відварюємо макарони до готовності.
Лисички чистимо і промиваємо. Якщо гриби великі – нарізаємо їх навпіл.
Цибулю і часник чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
У розігріту сковороду додаємо оливкову олію, розігріваємо його, потім викладаємо в сковороду вершкове масло і розпускаємо його в оливковій. У суміш розігрітих масел викладаємо цибулю і часник і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
Потім в сковороду додаємо лисички, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин на середньому вогні.
Петрушку промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб вона трохи висохла, потім дрібно рубаємо її ножем.
Пармезан натираємо на дрібній тертці.
Готові відварені макарони викладаємо в сковороду до лисичкам, додаємо сметану, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Пасту з лисичками викладаємо в глибоке блюдо, посипаємо натертим пармезаном і подрібненою петрушкою, перчимо і добре перемішуємо. У гарячому вигляді пасту подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Як готувати лисички - рецепти