Лисички у вершковому соусі – апетитний і ніжний варіант для вашого обіду. Гриби ідеально поєднуються з картоплею, іншими овочами, кашами. Ситне гаряче блюдо не обтяжить вас процесом приготування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лисички свіжі – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Готувати лисички у вершковому соусі легко! Лисички ретельно промиваємо. Великі гриби розрізаємо на половинки. Після чого ошпарюємо їх крутим окропом і даємо обсохнути.

Обсмажуємо гриби на сковороді на рослинному маслі до напівготовності.

Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Відправляємо цибулю в сковороду і обсмажуємо разом з лисичками до золотистого кольору. На цьому етапі страву слід посолити.

Продовжуємо тушкувати продукти. Додаємо необхідні спеції і не забуваємо періодично помішувати.

Вливаємо вершки і тушкуємо ще 15 хвилин. Після чого знімаємо з вогню.

Розкладаємо лисички у вершковому соусі по тарілках. Приємного апетиту!

Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти