Печериці, замариновані в соєвому соусі, приготовані на мангалі, можна подавати як закуску на святковий стіл або урізноманітнити ними своє дієтичне меню. Готуються гриби дуже швидко і легко.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 500 гр.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ч. л.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Петрушка – 0,5 пучків
- Часник – 2 зуб.
- Паприка – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування печериць на мангалі в соєвому соусі? Змішайте всі компоненти для маринаду: соєвий соус, олію і лимонний сік.
Додайте паприку і мелений перець за смаком, дрібно нарізану петрушку і подрібнений часник, добре перемішайте маринад.
Печериці помийте, обсушіть.
Укладіть гриби в щільний пакет без дірочок.
Влийте в пакет до грибів маринад, зав’яжіть його і потрясіть вміст, щоб маринад повністю покрив гриби.
Залиште на 20-30 хвилин.
Розкладіть печериці на решітці, смажте на вугіллі до золотистої скоринки.
Готові гриби викладіть на блюдо, для прикраси можна посипати їх кунжутом.
Приємного апетиту!
Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі