Дуже зручно не просто запекти скумбрію на мангалі, але під час запікання відразу супроводити її овочами. Рибка з гарніром приготується одночасно і вийде соковитою і насиченою. Клопоту виходить менше, а результат при цьому – ще смачніше.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати скумбрію з овочами у фользі на мангалі просто! Скумбрію промиваємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Хвіст і голову залишаємо на місці, видаляємо зябра. Промиваємо тушки проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зовні і зсередини. В окремій ємності змішуємо соєвий соус і один зубок часнику, очищений від лушпиння і пропущений через прес. Отриманою сумішшю поливаємо рибу з усіх боків, присипаємо сіллю за смаком і залишаємо маринуватися на п’ятнадцять хвилин.

Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо, ріжемо тонкими полукружиями. Печериці протираємо вологою ганчірочкою і ріжемо на тонкі пластинки.

Помідор промиваємо, обсушуємо, ріжемо на півкруги. Часник очищаємо і дрібно рубаємо ножем. Лимон нарізаємо на тонкі часточки.

Відрізаємо шматки фольги для кожної риби. Розмір аркушів фольги повинен бути таким, щоб скумбрію разом з овочами можна було надійно загорнути, і щоб внутрішні соки не витікали назовні. Укладаємо на фольгу картоплю і ріпчасту цибулю. На отриману овочеву подушку викладаємо промаринованную скумбрію. Всередину риби кладемо лимон і часник. Навколо поміщаємо томати і печериці. Кладемо гілочки кропу. Посипаємо овочі сіллю і чорним меленим перцем. Загортаємо скумбрію разом з овочами у фольгу, формуючи міцний мішечок.

Поміщаємо скумбрію у фользі на вугілля мангалу без відкритого полум’я. Запікаємо до готовності. Залежно від розміру риби і спека вугілля, на процес запікання піде двадцять-тридцять хвилин. Готову скумбрію з овочами перекладаємо з мангалу на блюдо, розкриваємо фольгу. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці на мангалі Риба на мангалі Скумбрія у фользі на мангалі на решітці