Шашлик на мангалі – улюблене блюдо усіма. Але чи пробували Ви печериці з ароматом вогню? Та ще й у такому вишуканому маринаді, який готується зовсім легко і швидко? Ми пропонуємо Вам приготувати чудовий, простий рецепт печериць в маринаді на мангалі, який відмінно підійде для відпочинку на природі! Вам точно сподобається!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печериці свіжі (великі) – 0.5 кг
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Розмарин – за бажанням
  • Орегано – за бажанням

Процес приготування:

Рецепт печериць в маринаді з майонезу, соєвого соусу і часнику на мангалі гранично простий! Починаємо приготування з очищення грибів від бруду. Для цього у велику, глибоку миску заливаємо теплу воду і замочуємо печериці на 5 хвилин.

Далі акуратно відокремлюємо ніжки від шляпок. Це робимо для того, щоб при укладанні грибів на решітку зберегти цілісність гриба і не поламати його. Акуратно гриби промиваємо під водою.

Приступаємо до приготування маринаду. Заливаємо печериці майонезом, соєвим соусом і додаємо трохи оливкової олії. Масло додаємо для того, щоб гриби вийшли рум’яними і виглядали ще більш апетитними.

За смаком додаємо до грибів сіль, мелений перець, розмарин і орегано. При додаванні солі важливо враховувати те, що в майонезі вона вже міститься.

Акуратно і ретельно перемішуємо гриби, стежачи за тим, щоб маринад розподілився по грибам рівномірно. Залишаємо гриби в маринаді на 20 хвилин.

Поки печериці маринуються, можна розпалити вугілля.

Замариновані гриби щільно викладаємо на решітку для барбекю, після чого закриваємо другою частиною решітки, фіксуючи їх таким чином. Маємо грати на мангал. Важливо стежити за тим, щоб жар від вугілля був помірним, адже гриби готуються досить швидко і можуть підгоріти.

Печериці можна перевертати тоді, коли вони зменшуються в розмірі і покриваються рум’яною скоринкою. Смажити печериці на мангалі необхідно протягом 10 хвилин з кожного боку.

Після того, як печериці підрум’янилися – готово! Акуратно знімаємо їх з решітки і перекладаємо в миску. За бажанням, гриби можна посипати зеленню, що додасть їм особливий аромат. Приємного апетиту!

Маринад для печериць з часником Маринад для печериць на мангалі Печериці в майонезі на мангалі Печериці на мангалі Шашлик із печериць на мангалі